Lluís Llach diu a Sant Celoni que «fem la independència amb democràcia i un somriure»

El diputat de Junts pel Sí assegura que el procés constituent és imparable

Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:23h
Quatre-centes persones a l'Ateneu de Sant Celoni per escoltar el diputat Lluís Llach.
Quatre-centes persones a l'Ateneu de Sant Celoni per escoltar el diputat Lluís Llach. | Jordi Purtí
Unes quatre-centes persones han assistit aquest divendres a l'acte polític sobre el Procés Constituent, oportunitat i futur amb la presència de Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí i president de la comissió d'estudi del procés constituent, que s'ha celebrat a la sala gran del Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni, organitzat per l'anc i Òmnium Cultural del Baix Montseny.

Llach, com ja ha dit en altres ocasions, insisteix en què estem immersos en un procés constituent imparable i que s'està treballant en les tres potes de les estructures de l'estat el que es coneix per les tres lleis de desconnexió i reitera que s'està en un camí "per fer un gest desmesurat per capgirar la història" i que hi ha maneres de driblar l'Estat espanyol.

En qualsevol cas, Lluís Llach argumenta que s'ha de treballar per superar el cinquanta per cent a favor que Catalunya esdevingui un nou Estat i per això "s'ha de comptar amb totes aquelles persones que estan a favor del dret a decidir". També diu que li agradaria que l'11-S fos una festa  de la nova Constitució.

De com es veu el procés fora de Catalunya assegura que Europa no dirà res fins que es posin els trumfos i el mandat democràtic sobre la taula "tots sabem que aquí està passant una cosa fascinant, caminem cap a la independència amb la democràcia i un somriure", tot i que reconeix que serà fàcil.
 

La periodista Sara Gonzàlez presenta l'acte amb Lluís Llach a Sant Celoni. Foto: DBM

 


 

Arxivat a