Les estelades podran entrar a la final de Copa

El jutjat contenciós número 11 de Madrid tomba la prohibició en estimar el recurs de l'entitat Drets per anul·lar cautelarment el decret de la delegació del govern espanyol | El recurs del Barça està a mans d'un altre jutge| Puigdemont, Colau i l'alcaldessa de Madrid havien anunciat que no hi assistirien si no s'autoritzaven .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 43px; line-height: 43px; }

Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:04h
El Camp Nou ple d'estelades
El Camp Nou ple d'estelades | Plataforma Proseleccions
Les estelades podran entrar a la final de la Copa del Rei de diumenge. El jutjat contenciós-administratiu número 11 de Madrid ha estimat el recurs presentat per l'entitat Drets i ha suspès el decret de la delegació del govern espanyol. També el Barça havia presentat un recurs en el mateix sentit però que encara ha resoldre el jutjat número 15 de la capital espanyola. La resolució, però, encara admet recursos.

El magistrat progressista Jesús Torres ha adoptat la decisió després de rebre les al·legacions de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat al llarg d'aquest divendres, que defensaven la prohibició. El jutge ha acceptat el criteri de l'entitat que reclamava "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del govern" espanyol a Madrid. 

Drets havia presentat un recurs administratiu especial "de protecció de drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola i a la Declaració dels Drets Humans". El text argumentava que l'ordre de la delegació del govern espanyol a Madrid "vulnera el dret a difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol mitjà de reproducció" i la llibertat ideològica.

El recurs es va presentar dijous al matí en nom d'un soci del Barça amb entrada pel partit de diumenge. El text argumentava que l'ordre de la delegació del govern espanyol a Madrid "vulnera el dret a difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol mitjà de reproducció" i la llibertat ideològica.

El recurs del Barça, a mans d'un altre jutge

Malgrat la decisió del titular del jutjat contenciós-administratiu 11 de Madrid, el cas encara no està del tot resolt perquè el recurs que el Barça va presentar ha anat a parar a mans d'un altre magistrat. Es tracta del jutge del contenciós-administratiu 15 de Madrid, Eusebio Palacios Grijalbo, que pot emetre una resolució en el mateix sentit, inhibir-se en favor d'una altra instància o bé adoptar una decisió diferent i contradictòria amb la primera.