A pocs dies de la celebració de les Catifes, a Arbúcies només es respira l’olor de flors, i de festa perquè aquest és un dels esdeveniments més esperats pels arbuciencs. Centenars i centenars de veïns que aquests dies estan abocats en la preparació i organització de la catifa i que  es dediquen a anar a buscar flor i desfullar per tenir-ho tot a punt pel gran dia.

Enguany, els milers de visitants que es preveu que es passegin per la localitat per contemplar aquestes grans confeccions florals, podran gaudir d’un total de 28 catifes al llarg de dos quilòmetres de carrers que quedaran completament transformats en vies florals. Com sempre, els carrers on es podran veure les catifes són L’Havana, Sorrall, Camprodon, Pont, Vern, Major, Sant Jaume i Segimon Folgueroles.

Pi, ginesta, gerbera, paradella, clavell, acàcia…les anades i vingudes per anar a buscar flor a les tardes i els vespres desfullant són quelcom constant aquests dies i només fent una volta pels principals carrers del centre hi podrem veure grups de veïns que mentre fan tertúlia (i una mica de safareig) van destriant els pètals de les branques. Les Catifes també són una bona excusa per fer comunitat i per xerrar amb aquells veïns d’escala o de carrer que el dia a dia, a vegades, no ens permet.

Tota la flor haurà d’estar llesta el diumenge a primera hora del matí, ja que vora les 6 o les 7 començaran a sortir els participants de cada catifa per posar fil a l’agulla, o més ben dit, per marcar i perfilar el dibuix de la catifa. A mig matí, cap allà les 11, quan es comenci a posar flor, ja es podran veure més clarament els dissenys amb què voldran sorprendre els veïns de cada confecció i, abans de dinar, entre la 1 i les 2 de la tarda, locals i visitants podran fotografiar aquestes obres d’art florals que cada any els arbuciencs som capaços de crear amb constància, paciència, creativitat i originalitat. Tindran temps fins a les 6 de la tarda, moment en què es proclamaran les catifes guanyadores al millor disseny i originalitat, al treball i a la varietat de flor i, a dos quarts de 7, en què es donarà el tret de sortida a la cercavila que, al ritme dels grallers, els gegants trepitjaran les Catifes.