L'escorxador de Montseny podrà recepcionar carn de caça

La Diputació de Barcelona ha presentat el projecte a l'Ajuntament de Montseny

Redacció
17 de maig del 2016
Actualitzat el 28 de maig a les 12:11h
El diputat Jesús Calderer lliura el projecte d'ampliació de l'escorxador a l'alcalde de Montseny Alfons Planas.
El diputat Jesús Calderer lliura el projecte d'ampliació de l'escorxador a l'alcalde de Montseny Alfons Planas. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha redactat un projecte d'ampliació de l'escorxador municipal amb la incorporació d'un punt per animals de caça al poble de Montseny. El projecte, que contempla l'habilitació d'una nova línia de recepció d'animals procedents de caça, principalment de senglars, va ser lliurat pel diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, a l'alcalde de Montseny, Alfons Planas.
 
El projecte, que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, es basa en la instal·lació d'un punt de recollida de caça annexa a les actuals dependències de l'escorxador municipal, una ampliació de la zona de refrigeració, però sense creuament de línies. A l'actual escorxador li cal una nova instal·lació d'aigua per a la neteja i depuració d'aigües, els serveis pel personal, una nova escomesa elèctrica, a més d'incorporar una recepció pròpia per la línia de caça i un túnel de fred també amb recepció separada.

Actualment, dins l'àmbit del Parc Natural del Montseny es capturen oficialment més de 2.000 porcs senglars en temporada de caça, xifra que en els darrers anysa va en augment superant-se en ocasions el centenar de peces capturades en una sola jornada de caça.
En aquest moments, fins a 14 colles de caçadors del senglar utilitzen les instal·lacions de l'escorxador municipal de Montseny en dies no coincidents de matança, com a punt de recepció de les peces capturades amb la finalitat de poder realitzar el control sanitari corresponent i facilitar-ne la comercialització de la carn que, d'altra banda, és especialment preuada i valorada en molts països d'Europa.

Les instal·lacions actuals de l'escorxador municipal tenen una capacitat de tractament molt reduïda, especialment pel que fa a la refrigeració i utilització de l'espai, que és coincident amb la matança d'oví. Tota la dependència és modular i una referència per ser exportable per a futurs centres a implantar en d'altres zones dins l'àmbit territorial de les comarques barcelonines.