Tot i la pluja Breda pot celebrar la IX Trobada de Gegants de la Selva

Hi han participat una vintena de colles geganteres que acaben fent un ball conjunt al pati de l'escola Montseny

Redacció
15 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:27h
Gegants de Breda aquest dissabte en la IX Trobada Gegantera de la Selva.
Gegants de Breda aquest dissabte en la IX Trobada Gegantera de la Selva. | Aj. Breda

Tot i la pluja que va caure durant bona part de la tarda a tot el Baix Montseny la cercavila de gegants prevista a Breda, en motiu de la IX Trobada Comarcal de Gegants es va poder fer, encara que s'hagués de retardar una mica en l'horari previst. Tal com ja vam informar a NacióBaixMontseny el municipi de Breda era l'amfitrió d'aquesta festa gegantera que alhora servia per celebrar un dels actes commemoratiu del vintè aniversari de la colla bredenca.

Una vintena de colles de tota la comarca selvatana van fer dues cercaviles simultànies amb diferents recorreguts pels carrers del municipi, fins trobar-se al pati de l'Escola Montseny. Un cop allà totes les colles van interpretar de forma conjunta el ball comarcal de les colles geganteres de La Selva.

Paral·lelament, el Centre Cultural Els Forns acull l'exposició Els Gegants de Breda, 20 anys d’història, que repassa la trajectòria de l'entitat amb fotografies, vídeos, i diferent material tant dels gegants com dels geganters i grallers que han format part de la Colla durant tot aquest temps. La mostra romandrà oberta fins el proper 29 de maig.

Arxivat a