CARTA: Comunicat de les Colles Geganteres de la Selva

Critiquen la consellera comarcal de Cultura per la retirada de la subvenció que rebien les colles geganteres per la Trobada comarcal, que enguany es fa a Breda

Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:44h
Els gegants de Breda seran els amfitrions de la IX Trobada de Colles Geganteres de la Selva.
Els gegants de Breda seran els amfitrions de la IX Trobada de Colles Geganteres de la Selva. | DBM
Aquest cap de setmana que ve, el dia 14 de maig, se celebra a Breda la IX Trobada de Colles Geganteres de la Selva. Una trobada que arriba amb força a la seva novena edició gràcies a la implicació i les ganes de treballar de la vintena de colles geganteres selvatanes.

Malauradament, no podem dir que el Consell Comarcal de la Selva s'hi hagi implicat amb les mateixes ganes, sinó tot el contrari. La nova consellera de Cultura va decidir que un acte així no mereix rebre l'ajuda de l'ens comarcal, i tres mesos abans de la trobada, ens va comunicar que ens retiraven la petita subvenció que rebíem. Aquesta subvenció tot just servia per pagar una part dels records que s'entreguen a les colles geganteres participants i, per més inri, representa la forma de la nostra comarca.

I sí, aquesta és l'única aportació del Consell Comarcal a aquesta festa popular, ja que cada poble ha d'assumir les despeses de l'organització en relació a la seguretat, equipaments, sonorització, etc. A més, cada colla participant es paga el sopar que es fa en acabar la trobada.

Nosaltres, les colles geganteres de la Selva, no deixarem de promoure la cultura i de tirar endavant les nostres trobades encara que la consellera de Cultura de torn decideixi estrenar-se en el seu càrrec retirant ajuts a entitats que, precisament, promouen la cultura catalana.

Suposem que algun dia rebrem alguna resposta per part seva... Entretant, nosaltres seguim i seguirem. Passi el que passi.

VISCA LA FAL·LERA GEGANTERA!!

Coordinadora de Gegants de la Selva

Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines