La consellera Dolors Bassa insisteix a Breda en els 18 mesos per desconnectar

Ha participat en un acte sobre el Procés Constituent organitzat per l'Associació de Veïns i Vilatans

Redacció
07 de maig del 2016
Actualitzat el 08 de maig a les 0:17h
Un moment de la intervenció de Dolors Bassa a Breda.
Un moment de la intervenció de Dolors Bassa a Breda. | Joan Polls
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, ha assegurat aquest divendres a Breda que el Govern i tots els seus departaments estan treballant perquè d'aquí a catorze mesos estigui tot preparat perquè els catalans puguem decidir quin país volem i com el volem "estem fent bé la feina amb molta unió en el govern i anant al ritme que hem d'anar". Un ritme que segons la consellera és a tota velocitat preparant les eines per a la desconnexió. En aquest sentit, Dolors Bassa entén que des de fora pugui semblar que les coses van més lentes del que demana la ciutadania però assegura que "dintre del govern tenim una visió que tot va molt ràpid".

La consellera explica que ara s'està vivint un temps de preparació post autonòmic i d'inici de la pròxima República i per això s'estan preparant les bases perquè el que va començar amb una votació pugui acabar amb una altra votació i que si els catalans decidim que volem un nou país aquest sigui més just, amb més feina i més bona i un país amb més bones pràctiques.

Dolors Bassa tot i lamentar que el Tribunal Constitucional estigui al costat del govern en funcions del Partit Popular i que hagi tombat fins ara trenta-quatre lleis catalanes, totes relacionades amb el benestar de les persones, no acaba de preocupar-li del tot perquè "cosa que ens tombin, cosa que hi tornarem".

A l'acte organitzat per l'Associació de Veïns i Vilatans de Breda i celebrat al Centre Cívic d'aquest municipi baixmontsenyenc, també va comptar amb la presència de la diputada Anna Caula, número dos de Junts pel Sí per Girona i que va dir que la Comissió del Procés Constituent "funciona i treballa" i recalca que no és una comissió com les altres ja que necessita molt consens. Precisament, Anna Caula va substituir en l'acte d'aquest divendres el president d'aquesta comissió, Lluís Llach, que finalment no hi va poder assistir.

 

La consellera Dolors Bassa i la diputada de JXS Anna Caula a Breda. Foto: Francisco Sanz