ERC de Vallgorguina per la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya

Ha presentat una moció fonamentada en els darrers atacs del govern espanyol en funcions i les decisions del TC contra Catalunya

per Redacció , 7 de maig de 2016 a les 14:09 |
Josep Cruz i Griselda Postigo, dos dels tres regidors d'ERC a Vallgorguina. | ERC Vallgorguina
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup Municipal d'ERC de l'Ajuntament de Vallgorguina ha entrat una moció per ser aprovada en la properta sessió plenària que se celebri en aquest consistori per la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes.

En la moció es fa referència a la nova ofensiva contra Catalunya del govern espanyol en funcions de judicialitzar la política i de recòrrer davant el Tribunal Constitucional normes que afecten els drets bàsics de la ciutadania i que atempten contra la sobirania del Parlament de Catalunya.


Es fa una especial referència a les lleis recentment suspeses en els àmbits de l'habitatge, les professions esportives, la igualtat efectiva entre dones i homes o el codi de consum tenen un fort impacte social. Els embats judicials també s'han dirigit a les institucions catalanes com la suspensió  de la Conselleria d'Afers Exteriors i la suspensió de la llei de governs locals. Altres resolucions com la que ha declarat inconstitucional la prohibició de la pràctica del fracking  o la suspensió de l'impost sobre la producció nuclear atempten directament contra el model de país acordat a la cambra legislativa catalana.

Com que els recursos de l'Estat al Tribunal Constitucional de les darreres setmanes afecten directament aquelles persones que més estan patint els efectes de la crisi econòmica i que es troben en situació d'emergència social i com que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat 9 de novembre Resolució 1/XI sobre l'inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015 que estableix que "el Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania  i com a expressió del poder constituent, reitera que aquesta cambra i el procés de desconnexió democràtica de l'Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol", la moció demana donar suport al Parlament de Catalunya en les iniciatives legislatives que refermin la voluntat de donar resposta a les emergències socials.


També, entre d'altres raons, donar suport al Govern de la Generalitat en el desplegament normatiu i reglamentari al que s'ha compromès i en la relació amb els serveis socials. i impulsar des de l’Ajuntament les iniciatives que permet la llei 24/2015, seguint l'exemple de l'Ajuntament de Sabadell, que manté el compromís de continuar impulsant accions per evitar desnonaments per impagament d'hipoteca o de lloguer, així com buscar mecanismes de segona oportunitat per cancel·lar deutes contrets per habitatge habitual.

 

 

Participació