El Teatre Auditori de Llinars del Vallès finalista als premis FAD

De les 416 obres presentades, 188 corresponen a la categoria d'Arquitectura

Redacció
04 de maig del 2016
Exterior del Teatre >Auditoei de Llinars del Vallès.
Exterior del Teatre >Auditoei de Llinars del Vallès. | DBM

El 8 de juny es celebrarà la 58a edició dels premis d'arquitectura més reconeguts de la península Ibèrica i les illes: els Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme. Aquests premis que atorga l'Associació del Foment de les Arts i del Disseny, es lliuraran dintre del marc del fadfest, festival del disseny que tindrà lloc del 6 al 12 de juny, un dels deu finalistes és el Teatre Auditori de Llinars del Vallès.

El jurat, presidit per l'arquitecte Moisés Gallego, ha valorat del Teatre Auditori "l'extraordinària integració en el paisatge d'una dotació cultural tradicionalment urbana i amb grans exigències dimensionals, que respecta i dialoga visualment amb la zona boscosa protegida. Una arquitectura rotunda i silenciosa composta per uns volums revestits de maó vermell disposats amb saviesa i correcció sota la llum, que resol amb mestria el pas de l'escala monumental feta servir per implantar-se en la naturalesa, vers la domèstica i lluminosa utilitzada en la construcció dels espais interiors."

De les 416 obres presentades, 188 corresponen a la categoria d'Arquitectura, quedant finalistes 10 obres en total, entre les quals es troba el Teatre Auditori de Llinars del Vallès, obra de l'arquitecte Álvaro Siza.

Les 10 obres finalistes en l'apartat d'arquitectura són:

- Teatre Auditori de Llinars del Vallès (Barcelona)
- Museu Nacional Dos Coches de Lisboa (Portugal)
- Mercado Municipal de Abrantes (Portugal)
- Escola dels Encants de Barcelona
- Centre Cultural Casal Balaguer de Palma de Mallorca (Illes Balears)
- Escuela Técnica Superior de Arquitectura en el Antiguo Hospital Militar de Granada
- Arquipélago - Centre de artes contemporâneas de Açores (Portugal)
- Edifici de recepció al Conjunt Monumental d'Empúries i adequació de l'entorn de l'Escala (Girona)
- Can Jordi i n’Àfrica de Montuïri (Illes Balears)
- Casa de Oeiras (Portugal)

Els premis FAD van néixer el 2009 per donar un impuls als corrents d'avantguarda i per fomentar els valors principals de l'arquitectura i l'interiorisme adaptant-los a la realitat actual. Uns premis que s'han convertit en el baròmetre de l'excel·lència de l'arquitectura a la península Ibèrica.