«Retrats del Montseny», nou llibre de fotografies del palauenc Mariano Pagès

En un llarg recorregut l'autor ha visitat habitants de nombroses masies entre les comarques del Vallès Oriental, Osona i la Selva, sempre dins l'àmbit del Montseny

Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat el 08 de juny del 2022 a les 12:04h
Portada i contraportada del llibre.
Portada i contraportada del llibre. | Mariano Pagès
El fotògraf de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, està treballant en l'edició d'un nou llibre de fotografies, Retrats del Montseny - Fesomies de la Terra. Es tracta de retrats fotogràfics d'estudi realitzats in situ a personatges rurals (pagesos i pageses) que encara viuen de manera tradicional al territori montsenyenc.

Persones connectades amb la terra i amb una manera de viure en vies d'extinció. Dones i homes que porten el paisatge estampat a les seves mans, la seva pell i el seu rostre, explica Mariano Pagès.

En un llarg recorregut l'autor ha visitat habitants de nombroses masies entre les comarques del Vallès Oriental, Osona i la Selva, sempre dins l'àmbit del Montseny. La fase d'investigació i el llarg treball de camp amb l'estudi portàtil ha arribat a la seva fi i comença l'etapa de finançament del llibre. El llibre està llest per fabricar-se i entrar a impremta.

Mariano Pagès, com ja ha fet en els seus darrers llibres Estels, Ermites i esglesioles del Montseny i Estels, esglésies i esglesioles del Montnegre i el Corredor, ha posat des d'avui 2 de maig en marxa un verkami per poder finançar el projecte