El Baix Montseny al costat dels càrrecs electes perseguits per l'Estat espanyol

La CUP reuneix partits i entitats sobiranistes per debatre i posar en marxa accions davant l'ofensiva de l'Estat

Redacció
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:16h
Assemblea oberta en defensa dels càrrecs electes perseguits per l'Estat.
Assemblea oberta en defensa dels càrrecs electes perseguits per l'Estat. | Jordi Purtí
Una setantena de persones de tot el Baix Montseny s'han reunit a la Sala Bernat Martorell de Sant Celoni aquest dijous al vespre, on s'ha celebrat l'aasemblea oberta de la CUP sota el títol "Sense por! desobeïm per la independència" i que ha servit per debatre sobre l'actual ofensiva de l'Estat contra el moviment independentista català arran dels últims requeriments de l'Audiència Nacional contra càrrecs electes que s'han atrevit amb la desobediència i que ha comptat amb la presència d'alcaldes, regidors, representants i militants de partits polítics així com entitats sobiranistes i veïns de tota la comarca baixmontsenyenca.

L'objectiu de la campanya és fer pinya al costat dels quasi 300 municipis que s'han posicionat al costat de la moció de suport a la declaració del Parlament del 9 de novembre passat. Una declaració que donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió amb l'Estat espanyol, anunciant la seva no-supeditació al Tribunal Constitucional espanyol i l'obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana. 

L'Assemblea d'aquest nit passada a Sant Celoni és la tercera que s'ha portat a terme aquesta setmana a la comarca del Vallès Oriental -dimarts a La Garriga i dimecres a Mollet- i que ha de tenir continuïtat. Un dels punts més debatuts i valorats ha estat la necessitat d'organitzar una plataforma de suport als càrrecs electes de la comarca perseguits pels tribunals espanyols per independentistes.

Accions conjuntes

Una primera presa de contacte que també ha servit perquè la ciutadania continuï treballant per establir bases de solidaritat i col·laboració de cara a l'ofensiva del govern espanyol contra el dret a decidir del poble català. "Cal una unitat d'acció", s'ha expressat des de diversos sectors, tot i que també hi ha hagut alguna divergència en aquest sentit. De la mateixa manera que quan s'ha parlat de l'estratègia a seguir els tempos de tots els presents no van a la mateixa velocitat "hem d'escollir molt bé el moment de la desconnexió per no equivocar-nos", han expressat alguns, mentre que altres han posat èmfasi en què cal anar més depressa perquè dóna la sensació "que el procés no va prou ràpid".

Activar la ciutadania i defensar-se dels atacs previsibles de l'Estat espanyol i per això es proposen fer accions conjuntes en els respectius plens i organitzar-se per poder donar resposta ràpida a futures accions repressives de l'Estat. També es va valorar la possibilitat d'acostar-se a altres formacions polítiques democràtiques per fer-els-hi entendre que l'ofensiva de l'Estat contra Catalunya també els perjudica, així com crear espais on no hi ha una majoria independentista al Ple i, per tant no hi ha coberetura de l'AMI, malgrat que el Baix Montseny aquesta circumstància pràcticament no hi ha cap municipi sense majoria independentista.

La CUP, per altra banda, ha convocat pel diumenge 7 de maig una manifestació oberta a totes les formacions polítiques i organitzacions de la societat civil en suport als electes i a les institucions perseguides per l'ofensiva judicial de l'Estat espanyol contra el dret a decidir del poble català.