De Breda al Cap Nord en bicicleta

Oriol Boleda sortirà aquest diumenge 1 de maig de la plaça de Vila i estrà uns dos mesos pedalant per cobrir els 5.500 quilòmetres

Redacció
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:28h
Oriol Boleda a punt per començar una aventura que l'ha de portar de Breda fins al Cap Nord
Oriol Boleda a punt per començar una aventura que l'ha de portar de Breda fins al Cap Nord | Oriol Boleda - http://pedalantfinsacapnord.blogspot.com.es/
El veí de Breda Oriol Boleda sortirà aquest diumenge 1 de maig a dos quarts de nou del matí des d'aquest poble del Baix Montseny en bicicleta per fer una travessia de 5.500 quilòmetres fins el Cap Nord, a Noruega. El primers quilòmetres fins a Figueras els farà acompanyat d'un grup de ciclistes, per seguir ja tot sol fins El Voló, on acabarà la primera etapa.

Boleda diu que portarà les alforges carregades i "amb tota la il·lusió i també incerteses, que duc a sobre per portar a terme aquest projecte", de la mateixa manera que durà durant els aproximadament dos mesos que pot estar de viatge l'escut del poble al seu maillot.
 
Tal com explica en el seu blog Pedalant fins al Cap Nord el viatge començarà a Breda per entrar a França per La Jonquera i llavors anirà remuntant la costa mediterrània fins a Montpeller. A partir d'aquest punt anirà per l'interior, direcció Lió i després cap a Basilea. Entrarà a Alemanya i seguirà el gran Rin de sud a nord fins gairebé la desembocadura per anar a buscar Amsterdam, on hi farà parada durant cinc dies.

Un cop deixi Amsterdam seguirà la costa atlàntica, creuant el riu Elba per travessar tota la península danesa del Jutland fins al punt més nòrdic de Dinamarca, on agafarà un ferri fins a Oslo. Des de la capital noruega pedalarà fins a Trondheim per l'interior de Noruega i, un cop aquí, anirà seguint la costa passant per les illes Lofoten fins arribar al Cap Nord.