Quatre grups parlamentaris demanen la implantació de les urgències pediàtriques a Sant Celoni

Ciutadans, PSC, CSQ i PP han presenhtat una proposta de resolucióa la Mesa del Parlament

Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 22:40h
El Baix Montseny reclama urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni.
El Baix Montseny reclama urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni. | Jordi Purtí
Els diputats del Parlament de catalunya Carlos Carrizosa, Martín Eusebio Barra, Eva Granados, Jordi Terrades, Joan Coscubiela, Albano Dante Fachín, Josep Enric Millo i Marisa Xandri, en representació dels grups Parlamentaris de Ciutadans, Socialistes, Catalunya Sí Que Es Pot i Partit Popular, han presentat una proposta de resolució sobre l'habilitació de les urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni, per tal que sigui substanciada davant la Comissió de Salut.

En l'exposició de motius diuen que l'Hospital de Sant Celoni, a la comarca del Vallès Oriental, és el centre sanitari que dóna servei a una vintena de municipis tant d'aquesta comarca com de la Selva on hi ha una població infantil d'aproximadament 17.000 persones, i que demogràficament ha tingut una tendència de creixement en els darrers anys.

També s'especifica que entre els serveis que ofereix, l'Hospital de Sant Celoni no compta amb urgències pediàtriques. Les famílies, quan tenen una urgència mèdica a les nits o els caps de setmana, en estar els centres d'atenció primària tancats han de desplaçar-se a l'Hospital General de Granollers o de Girona.

En aquest sentit donen dades com que el 12,4 per cent de les urgències pediàtriques ateses a l'Hospital de Granollers l'any 2015 són provinents d'aquesta àrea, "moltes derivades pel propi Hospital de Sant Celoni al no disposar d'un servei especialitzat en pediatria".

Per aquest motius els diputats que signen la proposta de resolució insten al Govern a habilitar els recursos pressupostaris per tal que el Servei Català de la Salut concerti amb l'Hospital de Sant Celoni la implantació del servei d'urgències pediàtriques dins de la seva cartera de serveis.
 

Una delegació de Mares del Baix Montseny va explicar la problemàtica de les urgències als Grups Parlamentaris. Foto: @maresmontseny

Arxivat a