Breda vol redactar un pla director per a la restauració del patrimoni històric

Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:33h
Un moment de la visita de la delegació de la Generalitat a Breda.
Un moment de la visita de la delegació de la Generalitat a Breda. | Aj. Breda
Una delegació de departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha estat a Breda divendres de la setmana passada 22 d'abril per visitar el nucli històric del municipi. Josep Maria Boya, director general d'Arxius, biblioteques, museus i patrimoni, i Magda Gassó, responsable del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles van ser rebuts per una delegació bredenca formada Dídac Manresa, alcalde de Breda; Andreu Pujol, regidor de Cultura i Patrimoni;  Xavier Castanyer, director del Museu Aragay i l'arquitecte Santi Prat.

La visita va durar unes 3 hores que van servir per fer evident el mal estat en què es troba bona part de l'antic monestir de Sant Salvador de Breda. En aquesta trobada es va coincidir en la necessitat de redactar un pla director que serveixi per indicar les passes a seguir en els propers anys en matèria de restauració del patrimoni històric i que ajudi a trobar les formes de finançament per fer-ho realitat.
 

Des de la Generalitat es va expressar la voluntat d'ajudar econòmicament a la redacció d'aquest pla director. Al mateix temps, s'estan impulsant diverses mesures per restauració dels monuments locals: aquest any hi ha la previsió que el Bisbat de Girona es faci càrrec de la restauració de la façana de l'església mentre que Ajuntament i Generalitat iniciaran la primera fase de la restauració de la coberta. També s’ha encarregat la redacció del projecte definitiu de restauració del claustre.

Els costos corresponents a l'Ajuntament de Breda, de 105.000 euros, quantitat igual a la que aportarà la Generalitat de Catalunya, es sufragaran gràcies a l’aprovació en el Ple Extraordinari Municipal del passat 18 d'abril de la sol·licitud d’un crèdit a llarg termini per valor de 250.000 euros, que també inclou la urbanització del Carrer Manel de Genovart i altres inversions en recs i clavegueram i material per a la brigada municipal.