Consells per prevenir accidents de trànsit en cas de pluja

Des del Servei Català de Trànsit faciliten una sèrie de recomanacions a seguir a la carretera en situacions meteorològiques adverses

Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:09h
Precaució a les pluges intenses.
Precaució a les pluges intenses. | Jordi Purtí
El Servei Català de Trànsit publica una sèrie de recomanacions a tenir en compte en situacions meteorològiques adverses. En el cas de la conducció amb pluja, que afecta avui molts punts del país, aconsellen:

- Extremar les precaucions, reduir la velocitat, i augmentar la distància de seguretat, ja que la calçada està molla i això fa que augmenti el risc d’accident. 

- Ja que les primeres gotes són les més perilloses perquè fan que la calçada estigui summament lliscant, és important augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada.

- Recomanen reduir la velocitat en revolts i paviments empedrats, asfalt brillant i capes o bassals d’aigua, fang o fulles caigudes. Així, evitem l’hidroplanatge.

- Què fer en cas d’hidroplanatge? No s’ha de frenar ni accelerar. El millor remei per no trobar-s’hi és moderar la velocitat.

- A l’hora de frenar és important fer-ho amb suavitat per no bloquejar les rodes. Sobretot si el vehicle no està equipat amb ABS. A més, cal comprovar que els frens responguin durant la marxa. Així anirem eixugant la humitat que puguin tenir i recuperem la seva eficàcia.

- No travessarem mai rieres ni zones inundades ja que podem ser arrossegats fàcilment pel corrent. Si hem de travessar un gran bassal: circularem amb primera molt lentament. Una vegada l’hàgim superat, cal comprovar l’eficàcia dels frens. 

- Si ens trobem amb pluja torrencial, el millor que podem fer és estacionar-nos en un lloc segur i mantenir encesos els llums. Amb pluja molt intensa, si tenim problemes de visibilitat, aturarem el vehicle i senyalitzarem la nostra posició.