Tortell Poltrona s'inspira en un llibre de la palauenca Rosalia Vila per crear l'espectacle Grinyols

La història dels germans carboners Pere, Blai i Alfons A Grinyols del Montseny ha servit d'inspiració del nou espectacle de Tortell Poltrona al Circ Cric

per Redacció , 18 d'abril de 2016 a les 17:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L'any 2009 l'escriptora de Santa Maria de Palautordera va publicar el llibre Els Grinyols del Montseny, amb un pròleg de Martí Boada i dibuixos de Marc Gallardo, editat per Cultiva. Es tracta d'un llibre de contes infantil i juvenil que té com a protagonistes tres germans carboners que viuen als boscos del Montseny, en Pere, en Blai i l'Alfons que es desperten només a la tardor. Misteriosament van quedar convertits en nans de dos pams i mig, i des d'aleshores ja no poden tornar a tallar cap arbre però l'afortunat que se'ls trobi podrà escoltar d'ells tots els contes i llegendes que aquesta muntanya té i a més, si són gent que estima la natura, un desig els serà concedit .

Ara, aquesta història ha servit d'inspiració per al nou espectacle Grinyols de Tortell Poltrona al Circ Cric que estarà en cartell fins al 26 de juny d'aquest any.


portada del llibre Grinyols del Montseny. Foto: Rosalia Vila

 

 


 

 

Participació