La Fira del Monestir de Breda posa en valor el patrimoni històric de la vila

El coneixement del Monestir de Sant Salvador i la vida monacal han comptat amb una molt bona participació

Redacció
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:06h
Breda ha celebrat la primera Fira del Monestir.
Breda ha celebrat la primera Fira del Monestir. | Aj. Breda
Aquest cap de setmana s'ha celebrat al centre històric de Breda la primera edició de la Fira del Monestir. Des de la nit de divendres quan van començar els actes amb l'obra de teatre Retaule de Bernat II, vescomte de Cabrera, l'entorn del Monestir de Sant Salvador ha estat l'epicentre d'un programa ple d'activitats. Conferències, visites guiades al Monestir, cercaviles i actuacions musicals s'han complementat amb les activitats tradicionals de la Festa de l'Ajust com les sardanes, actes per a la mainada, el correfoc o la festa nocturna de dissabte a la nit.

La fira també va comptar amb els monestirs de Les Avellanes, Poblet, Sant Daniel de Girona i Montserrat, que van oferir els seus productes i serveis als visitants de la fira. Les parades de productes d'artesania i alimentació de proximitat presents van completar l'oferta comercial d'aquest cap de setmana a Breda. Les diferents activitats proposades, principalment les que potenciaven el
 
. Els millors exemples són les diferents conferències sobre aspectes diversos de la vida als monestirs o les visites guiades.

Per això, des de l'equip de govern es fa un balanç positiu de la fira, ja que es considera que ha complert amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni històric de la Vila i de l'entorn del Monestir de Breda. Un cop acabada aquesta primera edició, l'objectiu ja és l'edició de l'any vinent, en la qual s'intentarà potenciar i consolidar aquesta nova oferta cultural i comercial després de la primera experiència d'aquest any.