La defensa del territori plana en el 25è aniversari de La Sitja del Llop

La publicació de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ha celebrat l'efèmeride amb temes de debat, reflexió, gastronomia i música

Redacció
16 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:34h
Jordi Bartolomé parlant sobre pastura i prevenció d'incendi en l'aniversari de La Sitja del Llop.
Jordi Bartolomé parlant sobre pastura i prevenció d'incendi en l'aniversari de La Sitja del Llop. | Jordi Purtí
Mantenir un mitjà de comunicació i en paper durant massa anys, en els temps que corren no és gens fàcil. Però la revista La Sitja del Llop-Revista del Montseny avui ha celebrat els seus primers vint-i-cinc anys coincidint amb el número 40. Es tracta d'una publicació de caire cultural (literari, etnològic, periodístic, científic i naturalístic), la temàtica de la qual se centra, principalment, en aspectes relatius a la vida d'aquesta muntanya i a l'àmbit dels Parcs Naturals del Montseny i del Montnegre.

Tanmateix, alhora que pretén divulgar els seus valors naturals i socials, tracta també de qüestions d'interès mediambiental general, sense oblidar els treballs de denúncia contra les agressions al medi natural que s'esdevenen al nostre pais. I amb aquest esperit ha girat la celebració de l'aniversari de la publicació de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny que ha tingut lloc a la Rectoria Vella de Sant Celoni en una jornada que els seus organitzadors han considerat d'integral.

Per una banda, s'ha dedicat el matí a un temps pel debat i la reflexió amb temes com la conservació del territori, concebuda d'una manera polièdrica, i en la qual s'han tingut en consideració els diferents factors que hi influeixen. Hi han participat Iago Otero, de la Universitat Humboldt de Berlín que ha parlat sobre l'abandonament de la terra i retrobament; Jordi Bartolomé, de la Universitat Autònoma de Barcelona que ha centrat la seva expocició en la pastura dels boscos per a prevenir incendis; i Marc Castellnou, dels Bombers de la Generalitat - GRAF que ha parlat sobre com entendre el nostre lloc en una terra que crema.

El 25è aniversari de La Sitja del Llop també ha tingut un dinar popular en els mateixos jardins de la Rectoria Vella i moments de cultura popular amb els bastoners del Casal Quico Sabaté i l'actuació musical a càrrec del grup Cor de Carxofa.
 

 
Arxivat a