L'alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor nomenada membre del comitè executiu de l'ACM

Pamela Isús ha participat per primera vegada a la reunió que l'Associació catalana de Municipis ha fet a Olot

Redacció
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:52h
Pamela Isús, alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor.
Pamela Isús, alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor. | Aj. Sant Pere de Vilamajor

L'alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, Pamela Isús, ha estat nomenada membre del Comitè Executiu de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), en substitució de l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé. El passat dimarts 5 d'abril es va reunir el Comitè Executiu a la sala d'actes de l'Arxiu Comarcal d'Olot on hi va assistir Pamela Isús per primera vegada com a membre del Comitè. En la reunió hi van participar una trentena d'alcaldes de tot Catalunya i es va aprovar una moció contra l'acord entre la Unió Europea i Turquia per enviar a aquest país els refugiats sirians que han arribat a Europa.

Tal com informa l'ACM, la moció ha estat consensuada pel Fons Català de Desenvolupament Local, l'ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i rebutja l'acord per no respectar el Dret internacional i no respectar els drets humans. Entre d'altres aspectes, el text reclama el bloqueig d'aquest acord per part del Govern en funcions i que s'assumeixin les quotes de refugiats que li pertoca. Segons el president de l'ACM, Miquel Buch, en relació als refugiats que arriben a Europa fugint de Síria "volem anar plegats amb la Generalitat i oferir casa nostra a totes aquestes persones que surten de l’horror i la guerra, i als quals tractem gairebé com a presoners".

La moció també demana que es desplegui el Pla de Protecció Internacional a Catalunya per garantir una arribada de qualitat, i reivindica el paper dels municipis per treballar a favor de l'acollida, conjuntament amb entitats i organismes. El document aprovat també s'ha fet arribar a tots els ajuntaments adherits a l'ACM perquè, si ho consideren oportú, puguin aprovar-lo als seus respectius plens