L’AMTU vol el traspàs a la Generalitat de les línies ferroviàries interiors de Catalunya

El Comitè Executiu, presidit per l'alcalde de Palau Jordi Xena, ha aprovat una proposta de resolució

Redacció
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:33h
Jordi Xena, presideix el Comitè Executiu de l'AMTU.
Jordi Xena, presideix el Comitè Executiu de l'AMTU. | AMTU
El comitè executiu de l'Associació de municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha aprovat una proposta de resolució per demanar a l'Estat el traspàs "íntegre" a la Generalitat catalana de les línies ferroviàries de Catalunya.

La AMTU, formada per 84 municipis de Catalunya i 2 consells comarcals, ha anunciat avui que va aprovar aquesta proposta en la sessió plenària celebrada ahir.

La proposta també inclou la necessitat que, de forma simultània al traspàs de titularitat de les línies interiors, també es traspassin les consignacions pressupostàries destinades al Pla de Rodalies i el manteniment de la xarxa.

Així mateix, AMTU afirma que el "dèficit històric" d'inversions en infraestructures de l'Estat a Catalunya és un "impediment" per a la seva economia i la millora de la competitivitat, i destaca que la xarxa ferroviària és "fonamental" per al desenvolupament.

En aquest sentit, l'associació denuncia el "greu incompliment" del Pla de Rodalies per part del Ministeri de Foment, destacant que dels 4.000 milions d'euros que s'havien d'invertir entre 2008 i 2015 solament s'ha executat un 10 %.