Acampada simbòlica a Palautordera pel tracte als refugiats

També ha servit per denunciar l'acord entre la Unió Europea i Turquia

per Redacció, 9 d'abril de 2016 a les 19:07 |
Tendes simbòliques a Santa Maria de Palautordera per protestar contra el tracte als refugiats. | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant tot aquest matí la plaça Major de Santa Maria de Palautordera  s'ha convertit en un campament de refugiats amb la plantada simbòlica de tendes, cartells informatius i fotografies que ha organitzat l'entitat Palau Acull i Baix Montseny Acull, amb la finalitat de fer visualitzar la situació en què es troben els refugiats que fugen de la guerra en camps grecs com Plátanos, Idomeni i Moria. Alhora és una denuncia a l'acord entre la Unió Europea i Turquia per deportar els refugiats, tal com explica la portaveu de Palau Acull, Imma Muñoz.

Aquesta acció de protesta arriba pocs dies després que l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, en nom de l'Ajuntament enviés una carta al Comissari Europeu per a la Immigració, Dimitri Avrampoulos, fent-li saber que Santa Maria de Palautordera és un poble acollidor i que està esperant poder rebre famílies refugiades al municipi, tal com van aprovar en la se4ssió plenària del 24 de setembre de 2015.


La lectura d’un manifest de la Xarxa Baix Montseny acull i la interpretació d'una versió de Qualsevol Nit pot sortir el sol, interpretat per l'escola Municipal de Música també han omplert de contingut l'acampada denuncia d’aquest matí.
 

 

Participació