El celoní Manel Bueno defensa una república catalana trilingüe

El coordinador territorial del Col·lectiu Súmate respon el manifest del Grup Koiné que vol el català com a únic idioma oficial en un estat independent

Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Manel Bueno, primer per la dreta, membre del secretariat territorial de Súmate.
Manel Bueno, primer per la dreta, membre del secretariat territorial de Súmate. | Súmate

El celoní Manel Bueno, en la seva qualitat de coordinador teritorial del col·lectiu Súmate castellanoparlants per la Independència, en relació al debat que des de fa alguns dies s'ha començat a generar sobre si el català hauria de ser l'única llengua oficial en un estat independent, o bé si hauria de ser cooficial amb el castellà, ha manifestat la defensa de l'entitat que representa d'una república plurilingüe. En aquest sentit diu que "si volem una república de tots, que és el que nosaltres considerem tremendament important, tothom ha de sentir-s'hi identificat".

Bueno emfatitza en el concepte que el castellà "sigui llengua oficial per ús social ja que farà que molta gent pugui identificar-se amb aquesta república i aquesta constitució". Des de Súmate creuen que el català, el castellà i l'aranès han de ser les tres llengües oficials si bé pensen que el català ha de ser la llengua transversal i la llengua pròpia de l'administració pública. Súmate assegura que aquest és un debat viu però creuen que s'arribarà a una solució de consens perquè la política lingüística és bàsica com a mesura de cohesió.

Aquestes manifestacions arriben poc després de fer-se públic el manifest del Grup Koiné signat per 250 professionals de la llengua entre els que hi ha Vicenç Villatoro, Jaume Cabré o Salvador Cardús que demanen que la llengua oficial sigui només el català. En aquest sentit, el Departament de Cultura, considera que aquest ha de ser un debat que ha d'anar molt més enllà del govern i valora el posicionament d'una part dels intel·lectuals del Grup Koiné com enriquidor pel debat, sense voler pronunciar-se obertament sobre quina és la seva postura.

Arxivat a