La CUP qualifica el pressupost de Sant Celoni de nou cas de «sociovergència»

La cap de l'oposició, Mariona Pascual, afirma que no veuen res de diferent de la legislatura anterior

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 11:48h
Grup municipal de la CUP a Sant Celoni.
Grup municipal de la CUP a Sant Celoni. | Jordi Purtí
"Es fa evident una realitat que ja fa temps que s'intueix: la CUP és l’únic partit que fa oposició real a l'Ajuntament celoní". Amb aquesta afirmació és com comença la nota que aquest partit ha fet pública per defensar el seu vot contrari als pressupost de l'Ajuntament en la sessió plenària de dijous passat. En aquest sentit, expliquen que l'equip de CiU va presentar una proposta de pressupostos que d'entrada no incloïen per enlloc el pla estratègic sobre el qual havien dit que havia de girar la legislatura: a l’entorn del bosc i al costat dels municipis del Baix Montseny. "Doncs resulta queels Pressupostos no inclouen cap partida ni per al Museu del Bosc ni per mancomunar cap servei amb altres pobles baixmontsenyencs. On és aquest Pla estratègic del qual parlaven?", es pregunten.

Són crítics també amb la postura del PSC perquè va aprovar els Pressupostos "a canvi d'incloure-hi unes partides que representen menys de l’1% del pressupost total, un nou cas de sociovergència, i ICV es va abstenir", recalquen.

La CUP va manifestar al Ple el seu malestar per haver-se cregut allò de la mà estesa de l'equip de govern que va afirmar CiU fa quasi un any, "tot i que no va poder disposar de la proposta de Pressupostos fins fa molt pocs dies (els esperava des de l'estiu passat)". Però aquest segons la CUP no és el motiu del seu vot negatiu als Pressupostos. "El motiu és que no ha observat res de diferent de la legislatura anterior", es matisa en la nota pública.

En el decurs del ple la cap de l'oposició, Mariona Pascual, va fer-se unes quantes preguntes que ells mateixa va respondre: "Què és el que veiem? Doncs el problema és que no veiem res de diferent de la legislatura anterior. Continuem instal∙lats en el qui dia passa any empeny. No veiem cap on anem. Quin és el canvi? Quina és la diferència amb el govern del PSC? Ara CiU inaugurarà els projectes de l'anterior legislatura, l'Ateneu i la rotonda de la C­35".

La CUP reclama que és urgent dissenyar un Pla estratègic per a Sant Celoni i la Batllòria com a pas necessari per millorar el poble, amb un nou POUM, mancomunar i municipalitzar serveis bàsics. La CUP assegura que vol participar-hi en tots aquests temes i per això diu qie "seguirà exercint una oposició franca, amb propostes a l'equip de govern que pertoqui".

En qualsevol cas, també deixen clar que la CUP té un projecte propi, que se'l creu, i que en cap cas està representat en els Pressupostos que es van presentar al Ple. 
Arxivat a