Afadis ja llueix nou centre de lleure a Santa Maria de Palautordera

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació, diu en la inauguració que els projectes d'atenció a les persones són prioritaris

Redacció
02 d'abril del 2016
Actualitzat el 04 d'abril a les 16:49h
La presidenta de la Diputació en la inauguració del nou local d'Afadis.
La presidenta de la Diputació en la inauguració del nou local d'Afadis. | Marc Castellet/Diputació de Barcelona
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha remarcat aquesta tarda, durant la inauguració del local social d'Afadis Baix Montseny, a Santa Maria de Palautordera, que "els projectes impulsats per la societat civil a través dels quals els municipis poden prestar atenció a les persones són prioritaris".
 
Conesa ha expressat així la importància per a la ciutadania de projectes com el d'aquest local social, un centre de lleure per a persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual, impulsat i gestionat per l'Associació de Famílies amb Discapacitat AFADIS Baix Montseny.
 
La presidenta de la Diputació ha valorat un recurs que ofereix oportunitats a aquestes persones. "Perquè tenen dificultat de defensar-se per elles mateixes, nosaltres les hem de defensar", ha dit fent referència al paper de l'Administració i de la societat en general, insistint que "si estem tots implicats podem fer un país molt millor, amb oportunitats per a tothom".
 
L'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, que ha participat en l'acte d'inauguració d'avui, juntament amb el president d'AFADIS Baix Montseny, Jordi Ruaix, ha explicat el treball conjunt dels ajuntaments del Baix Montseny amb l'Associació perquè el projecte, iniciat fa cinc anys, amb ubicacions temporals, es pogués fer realitat, a partir de la remodelació integral de l'espai que ara ocupa el centre, al poliesportiu del Temple: "La Diputació, ja en l'anterior mandat, que va entendre una sol·licitud supramunicipal i el projecte d'AFADIS, va aportar més de 120.000 euros, amb els quals s'ha dut a terme tota la rehabilitació".
 
Per la seva banda, el president d'Afadis ha posat en valor la col·laboració per tirar endavant aquest servei, que és una ajuda per a les famílies i les persones que l'utilitzen, i ha ressaltat que està "obert a la mancomunitat dels catorze municipis propers al centre".

AFADIS va ser creada el 2011 com a associació de famílies amb discapacitat sense ànim de lucre en l'àmbit del Baix Montseny. Està formada per pares, mares, familiars i voluntaris, que treballen amb l'objectiu de millorar la vida social de persones amb discapacitat i d'oferir-los oportunitats d'oci. L'entitat ja gestiona diversos centres de lleure al territori, però adreçats preferentment a menors d'edat.
 

Mercè Conesa diu que projectes com el centre de lleure d'Afadis són molt importants per la ciutadania. Foto: Marc Castellet/Diputació de Barcelona