El Baix Montseny es manifesta per les urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni

Més de tres-centes persones han recorregut elsd quatre quilòmetres que separen Santa Maria de Palautordera de Sant Celoni

Jordi Purtí
02 d'abril del 2016
Actualitzat el 04 d'abril a les 15:58h
El Baix Montseny reclama urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni.
El Baix Montseny reclama urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni. | Jordi Purtí
Més de tres-centes cinquanta persones del Baix Montseny s’han manifestat aquest matí reivindicant un pediatre d’urgències a l’Hospital de Sant Celoni, sota el lema "Per una sanitat pública, de qualitat, de proximitat i que no exclogui als nens". La marxa ha començat a Santa Maria de Palautordera recorrent els quatre quilòmetres que separen de la plaça de la Vila de Sant Celoni amb l’objectiu de fer visible la unió dels municipis de la zona en la seva demanda en un camí simbòlic amb el Montseny de fons.

Fins aquest moment ja hi ha deu ajuntaments que han aprovat una moció de suport a la reivindicació, cosa que representa molt pel Col·lectiu Mares del Baix Montseny, com a grup impulsor, tal com explica Helena López Vallejo, una de les portaveus del col·lectiu.

Una representació de Mares del Baix Montseny dimecres de la setmana vinent anirà al Parlament de Catalunya per reunir-se amb membres de tots els grups polítics de la Comissió de Salut per fer-els-hi saber la problemàtica i els lliuraran de manera simbòlica les mocions que des de fa unes setmanes s'estan a provant en els diversos consistoris del Baix Montseny. 

El fet de voler urgències de pediatria a Sant Celoni les vint-i-quatre hores és perquè en aquest municipi ja hi ha un hospital comarcal i consideren que no té cap sentit haver d’anar a Granollers amb nens malalts o amb convulsions i com diu Helena López Vallejo, si es dóna servei pels adults també n’hi ha d’haver els infants.

La reivindicació també ha arribat al Síndic de Greuges i fra pocs dies es van entrevistar amb el conseller de Salut, Toni Comín, que s’ha compromès a estudiar el cas i ja s'han recollit més de cinc mil signatures demanant la implantació del servei.

Actualment, els nens que es posen malalts a partir de les set de la tarda de dilluns a dijous i a partir de les tres de la tarda els divendres o en cap de setmana han de ser traslladats a l'Hospital de Granollers, ja que en el de Sant Celoni no existeix el servei de pediatria. Segons el col·lectiu Mares del Baix Montseny aquesta situació afecta a 17.000 nens de tota la comarca.

 

Més de tres-centes persones s'han manifestat aquest matí reivindicant urgències de pediatria a l'Hospital deSant Celoni Foto: Jordi Purtí