CARTA «L’Altrium: Un engany des del primer dia que es va construir»

Lídia Arenas, expropietària d’un local de restauració en aquest centre comercial, explota després d'haver de tancar el negoci

Redacció
26 de març del 2016
Frankfurt de l'Altrium quan era obert.
Frankfurt de l'Altrium quan era obert. | Lidia Arenas

Mai hauria pensat que aquestes alçades de la meva vida i a la meva edat, hauria d’escriure una carta de crítica i de protesta. Sóc l’expropietària del frankfurt que estava situat en aquest centre comercial “fantasma” a l’entrada de Sant Celoni anomenat Altrium .

Un centre comercial que des del primer moment que es va construir va ser un engany i una estafa per part de la constructora, l’equip de govern i una Unió de Botiguers extorsionadora política, que amb una enorme visió de futur ha portat al fracàs comercial i ruïna d’aquesta població. Gràcies a aquests personatges i a una nefasta o inexistent direcció administrativa i comercial, aquest engany i estafa ha perdurat fins a aquests dies.

Gràcies a un equip de govern que permet una obertura parcial d’un establiment alimentari i que inexplicablement gairebé un any després autoritza l’obertura d’una sala de cinema, amb dos locals de restauració i dues de telefonia mòbil.

Justifica aquesta acció l’obertura d’un centre comercial?

Justifica aquesta acció el compliment dels contractes signats pels operadors?

Contractes majúsculs en paper, obligacions, enormes pagaments, avals bancaris i ple d’exclusions de responsabilitat per al promotor.  Si a això hi afegim una direcció que en res, i insisteixo, en res ha fet per ajudar-nos a seguir, més aviat tot el contrari, el resultat ha estat el perjudici d’uns pioners petits comerciants que amb el temps hem desaparegut. Acumulant deutes contractuals i perdent la inversió feta i que queda en benefici de la propietat. Àvida en què deixem el local per al seu benefici. Em considero una esclava al servei d’aquests magnats, que solament han mirat per ells mateixos i solament han ajudat als dos grans motors comercials del centre.

No els ha importat per res que el centre comercial funcionés, sabent que amb el pas del temps es trobarien de nou amb un centre comercial lliure de deutes i amb uns locals millors que els que van adjudicar.

Per tot això agraeixo a tothom, irònicament parlant, per haver perdut tot els meus diners, temps i una mica de salut. Però recupero la meva tranquil·litat i sobretot les meves ganes de seguir lluitant i treballant, però ben lluny d’aquí.

Vostès es queden amb el seu decrèpit centre comercial davant del poble com a recordatori a un treball (especulatiu) molt ben fet. Per a vergonya d’una població que no ha sabut acceptar un futur de progrés i a l’espera d’algun famós inversor especulatiu.

Gràcies, de tot cor, a tots els meus clients i amics, pel seu suport en tots aquests anys tan durs.

Lídia Arenas
Expropietària del Frankfurt de l'Altrium


Frankfurt de l'Altrium tancat. Foto: Lidia Arenas


 

Arxivat a