Breda inicia el procés per a la construcció d'un tanatori

És el quart consistori que s'afegeix a la reivindicació de les urgències amb servei pediàtric a l'Hospital de Sant Celoni

Redacció
22 de març del 2016
Actualitzat a les 19:33h
Un moment del ple de Breda.
Un moment del ple de Breda. | DBM
El punt més destacat de la sessió plenària celebrada aquest dilluns a Breda va ser l'aprovació de l'acord per a l'inici de l'expedient de municipalització de serveis funeraris i la creació d'una Comissió d'Estudi. És el tret de sortida al procés que ha d'acabar amb la construcció d'un tanatori a Breda. Aquesta comissió haurà d'establir les directrius cabdals a l'hora de fer els futurs plecs de clàusules per a la licitació d'aquest tanatori. El punt es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, les abstencions de Convergència i Tots per Breda i el vot en contra de la CUP, que considera que el model s'encara cap a la gestió privada, tot i que no s'ha decidit encara aquest punt. Tant la CUP com la resta de partits de l'oposició van lamentar que no se'ls inclogui a la comissió d'estudi que estarà formada per l'alcalde, el regidor de serveis, el regidor de cultura, l'arquitecte tècnic i la tècnica d'administració especial de l'Ajuntament.

Un altre dels punts destacats és la ratificació de l'acord de Junta de Govern Local en el que s'aprova un Acord de Compromís de Despesa per al manteniment de l'enllumenat i subministrament del servei del nou enllumenat públic que s'instal·larà al municipi. Aquest canvi es farà a través del programa BeEnergi, destinat a inversions en eficiència energètica. El nou enllumenat públic adoptarà la tecnologia LED, que pot aportar un estalvi de fins a un 65%. La mesura es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de CDC.

En el Ple d'ahir també es van aprovar les modificacions de les ordenances fiscals números 17 i 18. La primera afecta a les taxes de la piscina municipal, en la que es canvien els criteris de fixació de preus segons si s'està o no empadronat al municipi. Es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de la CUP. La segona afecta a la prestació de serveis en cementiris locals, conducció de cadàvers i altres serveis funeraris locals. Aquest punt regula la figura del nínxol restituït, que s'ofereix amb una reducció del 50% de l'import respecte els nínxols nous. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de Convergència.

En l'apartat de mocions la més destacada és l'aprovació per unanimitat de la moció de suport a la petició d'introducció del Servei d'Urgències Pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni. El ple de l'Ajuntament va donar suport al col·lectiu Mares del Baix Montseny, que reclamen aquest servei ara per ara inexistent i que beneficiaria a 17.000 nens de 0 a 14 anys.