Als veïns de Sant Celoni que treballen a Brussel·les no els ha afectat l'atemptat

Jaume Tardy i David Freixas són a Sant Celoni passant les vacances de Setmana Santa | Ignasi Vancells, amb orígens celonins, explica la seva experiència des de Brussel·les

Redacció
22 de març del 2016
Actualitzat a les 17:44h
Jaume Tardy, un dels celonins que treballen a Brussel·les.
Jaume Tardy, un dels celonins que treballen a Brussel·les. | Jordi Purtí
Els veïns de Sant Celoni, Jaume Tardy i David Freixas, que treballen a Brussel·les s'han assabentat de l'atemptat des de Sant Celoni on es troben actualment passant uns quants dies de vacances de Setmana Santa. "Afortunadament ja sóc a Sant Celoni i estic seguint les notícies per la televisió i amb l'atenció posada al mòbil", ha dit Jaume Tardy que treballa al foregin policy instrument de la comissió europea, en la unitat que s'encarrega de la política exterior i de seguretat comuna. Tardy, que havia estat regidor a l'ajuntament de Sant Celoni, també ha explicat les dificultats que hi hagut aquest matí per contactar per telèfon amb els companys de feina i l'única possibilitat era fer-ho per whattsapp o correu electrònic.

Per la seva banda, David Freixas treballa al Comitè de les Regions de la UE i al llarg del dia ha contactat amb personal de la seva institució i confirma que no hi ha ningú afectat. També els companys catalans del Comitè Econòmic i Social li han confirmat que no hi ha hagut cap membre del personal entre les víctimes de les explosions, i que alguns d’ells tenien bitllets per baixar per Setmana Santa, però que donada la situació serà molt complicat ja que de moment l’aeroport romandrà tancat com fins demà matí.

I encara un tercer testimoni, Ignasi Vancells, que tot i viure a Barcelona té molta família a Sant Celoni. Treballa d'intèrpret per les institucions europees, de fet ahir va treballar al Parlament Europeu i avui havia de fer-ho a la Comissió, tot i que a conseqüència de l'atemptat ha quedat cancel·lat. Vancells segueix a Brussel·les perquè demà hauria de treballar al Consell. Ha explicat a NacióBaixMontseny que s'ha assabentat de l'atemptat de l'aeroport a les vuit del matí a la pensió on ha passat la nit i més tard en un dels edificis del Consell ha sentit com la policia deia que hi havia hagut una altra explosió, aquesta a l'estació de metro de Maelbeek. Tot i que s'ha pogut comunicar amb la família per telèfon en algun moment del matí també confirma les dificultats de la connexió telefònica i les converses les ha de fer via whatsapp.

L'atemptat a Brussel·les d'aquest matí, reivindicat per l'estat Islàmic, ha deixat almenys 30 morts i prop de dues-centes persones ferides. Aquí es pot seguir en directe tota la informació de l'atemptat.





 
Arxivat a