David Fernàndez aplaudeix els 15 anys de lluita social del Casal Quico Sabaté

Aquesta nit Ha participat en l'acte polític del quinzè aniversari del casal popular i independentista

Redacció
20 de març del 2016
Actualitzat a les 12:54h
D'esquerra a dreta: Ginesta Garriga, Lluic Salellas, Mariona Pascual i David Fernàndez a Sant Celoni.
D'esquerra a dreta: Ginesta Garriga, Lluic Salellas, Mariona Pascual i David Fernàndez a Sant Celoni. | Jordi Purtí
"Quinze anys poden ser molt o poc, però una vegada passat el tsunami de la crisi l'únic que ha quedat dret són els nostres casals populars", ha dit aquesta nit l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, a Sant Celoni en el decurs de l'acte polític emmarcat en la celebració del quinzè aniversari del Casal Popular i Independentista Quico Sabaté. Per Fernández han estat quinze anys de llibertat política i justícia social "mai estem sols perquè a través de la xarxa d'ateneus populars és on hem après a resistir i combatre".

L'exdiputat també ha dit que el Quico Sabaté ha posat l'independentisme al centre del debat ha desenvolupat, desplegat i impulsat la desobediència a un poder "que ens volen sords, muts i cecs, però som la llavor de polítiques alternatives que espanten als que representen el caspitalisme".

En aquest sentit, la regidora de la CUP A l'Ajuntament de Sant Celoni, Mariona Pascual, ha recordat que el Casal Quico Sabaté ha representat un canvi de paradigme a Sant Celoni i el Baix Montseny "ha estat una heroïcitat que un grup de joves s'organitzessin en defensa de les lluites populars i independentistes per construir una nitat popular més àmplia". Ha destacat l'organització d'un Fòrum Territorial de Sant Celoni, l'impuls el 2003 de la CUP per proposar altres maneres de dir i de fer. També el fet de posar l'Onze de Setembre a l'agenda celonina "ara l'estelada és més visible que mai". A l'acte polític també hi han participat Ginesta Garriga del GER de Ribes i Lluc Salellas, del Casal Independentista El Forn de Girona.

Per celebrar aquest quinzè aniversari s'ha començat amb una cercavila amb geganters, bastoners i timbalers i un concert amb els grups Zoo, Kop. At Versaris i Smoking Souls.
 
   
Arxivat a