El Suprem confirma 30 anys de presó pel mestre de Montseny per abusar de sis nenes

Els fets van passar a l'escola Puig Drau de Montseny en els cusos escolars 2011-2012 i 2012-2013 | Els pares d'alguna de les nenes afectades manifesten que és una sentència "agredolça"

Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 20:37h
Escola Puig Drau de Montseny.
Escola Puig Drau de Montseny. | Ensenyament
El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de 30 anys de presó per a un professor del Montseny per tocaments en els genitals a sis nenes, a més d'una indemnització de 10.000 euros a cadascuna i set anys de llibertat vigilada per quan surti de la presó.

En la seva resolució, el Suprem rebutja el recurs de la defensa de Jordi A. contra la sentència de l'Audiència de Barcelona que va concloure que el professor s'havia aprofitat de la seva feina docent a l'escola rural Puig Drau on hi va exercir des del setembre de 2011 fins al febrer de 2013, per abusar de les menors, que tenien entre cinc i onze anys. Una de les nenes era alumna de l'escola l'Alzinar de Campins que compartia activitats amb la Puig Drau de Montseny

En el judici, celebrat al juny, l'acusat, de 45 anys llavors, va reconèixer que en ocasions asseia a les nenes a llegir en la seva falda però va negar que abusés sexualment d'elles. A conseqüència dels abusos les menors van canviar de centre escolar i de domicili, a més de presentar diversos transtorns.

Alguns dels pares consultats per NacióBaixMontseny han explicat que han lluitat molt per poder arribar fins al final, però que malgrat la sentència favorable és un resultat agredolç ja que es tracta d'uns fets que perduraran per sempre. També lamenten que la Generalitat no els donés el suport que caldria de l'administració i no dubten en afirmar que"el sistema els ha maltractat".

Tant és així que aquest darrer Nadal, tres anys després dels fets i cinc mesos més tard d'haver-se celebrat el judici les nenes afectades, encara menors, van rebre una carta oferint-los assistència jurídica i psicològica.