El conseller Josep Rull inaugurarà el pas elevat sobre la C-35 a Palau

El pas que uneix els barris del Pont Trencat, Moixerigues i Pont Romà ha tingut un cost de 678.000 euros

Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat a les 18:08h
Una vista de la passera sobre la C-35 a Palautordera.
Una vista de la passera sobre la C-35 a Palautordera. | Jordi Purtí


Aquest dissabte 12 de març a dos quarts d’una del migdia s'inaugurarà el pas elevat de la C-35 que uneix els barris del Pont Trencat, Moixerigues i Pont Romà de Santa Maria de Palautordera. Hi haurà animació musical amb el grup de xaranga Músx i el descobriment d'una placa commemorativa amb parlaments de l'alcalde de Palau, Jordi Xena; el president de l'Associació de Veïns del Pont Trencat, Moixerigues i Pont Romà, José Gómez; i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.
 

El pas elevat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha construït una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a Santa Maria de Palautordera. Aquesta actuació, amb un pressupost de 678.000 euros, permet millorar la mobilitat i la seguretat viària a l'entorn dels barris del Pont Trencat, Moixerigues i del Pont Romà.


La passarel·la té una longitud total de 48 metres, amb dos trams de 30 metres i 18 metres, i una amplada útil de 2,4 metres i connecta per sobre de la C-35 els carrers de Camí de la Font (costat oest) i del Pont Romà (costat est). Aquesta actuació, facilita la connexió als vianants a banda i banda de la carretera, en una zona on, a més, s'ubica una parada d'autobusos. La passera discorre sensiblement paral·lela al riu Tordera i està conformada per una estructura de formigó. El gàlib del pont és d’uns 5,6 metres (sobre la carretera). La passarel·la disposa amb un sistema d'enllumenat de baix consum energètic.

L'accés a la passarel·la es fa mitjançant diversos trams de rampes i escales; en el costat est, el desnivell és important, de 7,6 metres entre la passarel·la i el carrer. Les rampes faciliten l'accés a les persones amb la mobilitat reduïda.