1

«Desemboscant» de Martí Boada un aparador dels fenòmens naturals

L'exposició es podrà veure al Centre D'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor fins el dia 3 d'abril

per Redacció , 10 de març de 2016 a les 18:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Martí Boada, Josep Cuní i Andreu Pujol. Foto: DBM

 
El passat dissabte 5 de març es va inaugurar l'exposició individual de l'ecòleg i artista plàstic Martí Boada al Centre d'Art La Rectoria de Vilamajor sota el títol "Desemboscant". La inuguració de l'exposició va anar a càrrec de Martí Boada, l'historiador Andreu Pujol i el periodista Josep Cuní i va acollir un gran nombre de públic que es va interessar per la primera exposició de l'ecòleg Martí Boada.

L'exposició està repartida entre les dues sales de l'equipament cultural en un doble format, una galeria tradicional i una gran instal·lació sobre el bosc de suro, que estimula la curiositat ecològica de les persones interessades, es passeja per la translació d'un bosc, que no significa una ruptura del mateix bosc, sinó que, ans el contrari, es bifurca i s'estén en l'orgànic, malgrat les limitacions dels formats, "perquè les peces les trec del bosc mateix. És el sotabosc, la llenya, troncs, arrels, entre d'altres. Les porto al meu estudi i jugo intuïtivament amb elles. A vegades, amb pigments naturals que extrec de les escorces, i d'altres, amb pintures sintètiques com l’acrílic", revela Boada.

 
Desemboscant és un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d'una totalitat canviant, evolutiva i arrassadora: "la natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l'espectador es reconeix com a  part de la meva obra. Som natura", recalca Martí Boada.

 
El vessant artístic de Martí Boada es podrà visitar al Centre d'Art de Sant Pere de Vilamajor fins el dia 3 d'abril.

 

 

Participació