«Veniu a mi. La Passió de Llinars», humana, tendre i femenina

Till-Tall, grup de teatre l'ha representarà els dies 12, 13, 19 i 20 de març

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a les 17:19h
Un dels quadres de La Passió de Llinars del Vallès.
Un dels quadres de La Passió de Llinars del Vallès. | Xavier Fernández

Un dels quadres de La Passió de Llinars del Vallès. Foto: Xavier Fernández


Tot és a punt perquè aquest dissabte 12 de març el grup Till-Tall Teatre de Llinars del Vallès aixequi el teló i representi, un any més, Veniu a mi. La Passió que ha escrit i dirigit Reyes Barragán. Es tracta, com diuen des del grup teatral, d'una Passió diferent que té una màgia especial i un text que aconsegueix apropar l'espectador al missatge original de Jesús "amb un llenguatge fresc i actual i a un peculiar estil narratiu cinematogràfic".
 
El diferencial és que s'explica des d'un punt de vista femení "la qual cosa fa descobrir en aquest drama, tants cops representat, noves dimensions de tendresa i humanitat". Per Till-Tall Teatre la força dramàtica de la paraula fa oblidar la necessitat d'efectes especials i, juntament amb la nuesa escenogràfica "deixa que el protagonisme el prenguin les emocions dels actors i el públic".
 
Per això, tot aquest conjunt d'elements fan que l'espectador s'impliqui en una obra des d'un bon començament i la manera d'explicar la història fa que sigui a l'abast dels creients i els que no.
 
Veniu a mi. La Passió de Llinars neix fruit de la inquietud artística d'un membre del grup Till-Tall, la Reyes Barragán, que desitjava posar en escena una Passió diferent, més viva, més propera a la gent, més humana i allunyada de les Passions existents a Catalunya.
 
Per aquest motiu sorgeix la necessitat de crear un text completament nou, així doncs, l'any 1995 Reyes Barragán i Carles Muñoz fan un primer esborrany de l'obra després dur a terme una feina de documentació i de buidatge dels quatre evangelis. L'any 1999 és quan es posa en marxa el projecte definitiu i l'any 2000, amb motiu del jubileu s'estrena.
 
Text i direcció: Reyes Barragán; Ajudant de direcció: M. Valle Fernández; Vestuari: Encarna Teruel; Actors i actrius del Till-Tall; Foto: Xavier Fernández. Aquest any "Veniu a mi. La Passió de Llinars" es representarà els dies 12,13, 19 i 20 al Teatre Auditori de Llinars del Vallès a partir de les 5 de la tarda i té una durada de 2,45 hores.


 

La Passió de Llinars, una Passió diferent (Reyes Barragán)

Galeria de fotos