El «Passeig dels Alemanys» al Giola de Llinars recorda els morts en l'accident de Germanwings

Envoltat per setze cirerers japonesos i dos xiprers es vol que sigui un espai viscut, de trobada, de lectura, per estar, compartir i recordar.

Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat a les 16:43h
Placa en record dels alumnes i professors morts en l'accident de Germanwings.
Placa en record dels alumnes i professors morts en l'accident de Germanwings. | Institut Giola

Placa en record dels alumnes i professors morts en l'accident de Germanwings. Foto: Institut Giola


"Herzlich Willkommen". Amb aquesta frase i els noms del vint-i-tres alumnes, dos professors i el director de l'institut Joseph-Köning Gymnasium d'Haltem am See d'Alemanya i els homònims de l'Institut Giola de Llinars del Vallès, escrits en un mural a l'interior del centre, és la manera de donar la benvinguda a l'intercanvi cultural d'aquest any entre els dos instituts i que es ve fent des de fa quinze anys.

A l'exterior, setze cirerers japonesos i dos xiprers envolten el "Passeig dels Alemanys" de l'Institut Giola, en record dels setze alumnes i els dos professors, respectivament, del Joseph-Köning Gymnasium que aviat farà un any van morir en el tràgic accident d'aviació en els Alps Occitans quan tornaven a casa després de vuit dies d'intercanvi amb el centre de Llinars del Vallès. Un passeig que ha de ser també un espai viscut, de trobada, de lectura, per estar, compartir i recordar.

I de fet, ja és això. Ahir dimarts, amb l'arribada dels alumnes i docents alemanys tots plegats van poder transitar per aquest passeig que enguany l'Ajuntament ha remodelat. I també llegir i recordar els noms dels alumnes i professors morts als Alps el 24 de març de 2015 escrits en una placa del Passeig dels Alemanys, obra de l'artista local Joaquim Camps. Música a càrrec de professors i alumnes va tancar les activitats d'homenatge. Van durar només mitja hora, perquè tal com ha explicat la directora de l'Institut Giola, Sílvia Genís, volen donar el màxim de normalitat a l'intercanvi amb excursions i classes, com s'ha fet cada any encara que saben que és un any especial. 
 

Passeig dels Alemanys a l'Intitut Giola de Llinars del Vallès. Foto: Institut Giola


Benvinguda als alumnes de l'intercanvi d'aquest any. Foto: Institut Giola