Presenten a Breda la biografia de Francesc Dalmau

Va exercir de metge de família a Breda i va participar en el desembarcament de Normandia

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 19:18h
Francesc Dalmau
Francesc Dalmau | Aj. Breda

Francesc Dalmau Foto: Aj. Breda


El proper dijous 10 de març a un quart de nou del vespre el Centre Cultural Els Forns de Breda acollirà la presentació de la biografia Francesc Dalmau, de Normandia a Palamós. La presentació anirà a càrrec de Francesc Marco, autor del llibre, Eduard López, patró de la Fundació Josep Irla, editora del llibre, i Andreu Pujol, regidor de Cultura de Breda. El llibre recull la vida del destacat metge i polític, que va exercir la medicina a Breda a inicis de la dècada dels 50. Amb aquesta presentació Breda vol sumar-se als diferents homenatges que ha rebut la seva figura.
 

Francesc Dalmau va tenir una important trajectòria tant en la medicina com en la política. En la seva època d'estudiant va fundar la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya i va participar als fets del 6 d’octubre, pels quals va ser empresonat. Va participar en diferents fronts de guerra com a metge, essent un dels integrants del desembarcament de Normandia a la Segona Guerra Mundial.

Tornat de la guerra, va exercir de metge de família a Breda, Palafrugell i Palamós. Va ser el doctor personal de personatges tan destacats com l'expresident del Parlament de Catalunya a l'exili Antoni Rovira i Virgili o l'escriptor Josep Pla. En la seva faceta política va tenir una participació molt activa durant l¡arribada de la democràcia, ja que va ser escollit Diputat al Parlament de Catalunya per Girona l’any 1980 i va ser alcalde de Palamós des del 1983 fins el 1985, localitat on va viure fins la seva mort l'any 2003.