Alumnes alemanys tornen a Llinars un any després de la tragèdia de Germanwings

Vint-i-tres alumnes i dos professors arriben a l'Institut Giola per fer un intercanvi

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat el 09 de març a la 13:15h
Fa un any es va fer un minut de silenci a Llinars del Vallès per les víctimes de Germanwings.
Fa un any es va fer un minut de silenci a Llinars del Vallès per les víctimes de Germanwings. | DBM

Fa un any es va fer un minut de silenci a Llinars del Vallès per les víctimes de Germanwings. Foto: DBM


A l'Institut Giola de Llinars del Vallès viu avui dimarts un acte íntim i carregat d'emoció ja que alumnes i professors del Joseph-Köning Gymnasium de Haltem am See (Alemanya) tornen a participar en un intercanvi emmarcat en els projectes europeus. Aquesta circumstància es dóna gairebé un any després del tràgic accident d'aviació de la Germanwings en els Alps francesos, en el qual hi viatjaven setze alumnes i dos professors d'aquest centre alemany que, precisament tornaven a casa després d'haver passat uns quants dies d'intercanvi cultural a Llinars del Vallès.

Segons que ha informat l'Institut Giola es tracta d'una benvinguda amb un acte íntim que desitgen que es desenvolupi amb la màxima normalitat possible i han anunciat que totes les activitats que es faran són de caire privat. Les relacions entre els dos centres, des de fa quinze anys, són tan estretes que entre la comitiva hi viatja el director Ulrich Wessel.

El 24 de març de l'any passat el copilot de l'Airbus A320 que feia el trajecte Barcelona - Düsseldorf, Andreas lubitz, va estavellar l'aparell en els Alps Occitans en un moment que va quedar sol a la cabina, perdent la vida 150 persones, entre les quals els estudiants i docents alemanys i també una veïna de Sant Esteve de Palautordera.
 

Els alumnes de l'institut alemany han tornat a volar amb Germanwings per arribar fins a Barcelona. Així i tot, "per evitar paral·lelismes", el grup no ha sortit de Düsseldorf, sinó de Colònia. En total, són 23 els estudiants alemanys de 4t d’ESO que participaran en l'intercanvi, i que conviuran amb famílies catalanes durant vuit dies.