Mireia Boya i Jordi Cuminal diuen a Sant Celoni que «el procés és imparable»

La presidenta del grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent i el Diputat de Junts pel Sí protagonitzen el debat "Endavant República"

Redacció
07 de març del 2016
Actualitzat a les 19:40h
Els diputats Jordi Cuminal (Junts pel Sí) i Mireia Boya (CUP_CC), en un moment del debat a Sant Celoni.
Els diputats Jordi Cuminal (Junts pel Sí) i Mireia Boya (CUP_CC), en un moment del debat a Sant Celoni. | Jordi Purtí

Debat Foto: Jordi Purtí


"Endavant República", aquest era el títol del debat que divendres al vespre van protagonitzar a la sala petita del Teatre Ateneu de Sant Celoni, Mireia Boya, presidenta del Grup Parlamentari de la CUP-Crida Constituent i Jordi Cuminal, diputat de Junts pel Sí. Un acte organitzat per l'ANC de Sant Celoni i Òmnium del Baix Montseny i moderat per la periodista de Punt 7 Ràdio, Gemma Pasqual.

Els dos diputats van coincidir en afirmar que el procés ja és imparable i estan convençuts que "el mandat del 27-S és claríssim". També són de la mateixa opinió quan convenen que el 48% de les urnes del 27 de Setembre ha de créixer, tot i que els camins per fer-ho no siguin del tot coincidents. Per una banda Mireia Boya insisteix en els tres punts irrenunciables de la CUP-CC ruptura, procés constituent i pla de xoc social, a més de considerar que s'ha de créixer per l'esquerra i que "la Constitució l'ha d'escriure la gent". Jordi Cuminal, per la seva banda, és de l'opinió que és una evidència que per aconseguir com a mínim el 51% s'ha de créixer per l'esquerra, però no només "no hem d'oblidar els que ja tenim per l'altre extrem i cal generar confiança entre tots".

La Mesa del Parlament ja ha tramitat les tres ponències per redactar les lleis de Protecció Social, Règim Jurídic i Administració Tributària, les tres lleis de desconnexió. En aquest sentit els dos diputats coincideixen en el fet que malgrat les diferències que hi puguin haver entre Junts pel Sí i CUP-Crida Constituent "l'important és que en les coses essencials ens posarem d'acord". Una desconnexió que Mireia Boya considera que passaran coses "però si a mi m'inhabiliten, cap problema, algú altre es posarà en el meu lloc i el procés continuarà". Jordi Cuminal en aquest sentit opta per un camí més calmat "no es tracta que vagin inhabilitant un diputat darrere l'altre no tinc vocació ni d'heroi ni de màrtir, hem d'aplicar la intel·ligència i hem de protegir els funcionaris".

El Referèndum de Podem

Una i altre s'han mostrat escèptics en la proposta de Referèndum feta per Podemos "no m'importa massa el que passa a Madrid perquè per canviar la Constitució necessiten dos terços i no els tenen. És una cosa que ni passa ni passarà. Els miracles no existeixen", etziba Mireia Boya. "No me'l crec perquè sempre hi haurà el no de Madrid", explicita Jordi Cuminal.

Finalment, els dos diputats van aplaudir la feina de les entitats sobiranistes, tant l'ANC com Òmnium, però també Súmate, l'AMI, l'ACM i altres entitats "han de tenir tot el protagonisme són la força del país", diu Boya. "Fan una feina que no s'ha de deixar de fer. Són un element de transversalitat, però no han de caure en la politiqueria", conclou Cuminal.
 

Els diputats Jordi Cuminal (Junts pel Sí) i Mireia Boya (CUP_CC), en un moment del debat a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí






 
Arxivat a