El 4,77% dels residus de Palau llençats en el contenidor d'orgànic són impropis

En aquesta caracterització dels 312 kg de fracció orgànica analitzats, un 81,81% % era fracció orgànica neta

Redacció
03 de març del 2016
Actualitzat a les 19:01h
Imatge de malbaratament alimentari en els contenidors d'orgànic.
Imatge de malbaratament alimentari en els contenidors d'orgànic. | ARC

Aquest passat mes de febrer, l'Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat va portar a terme a Santa Maria de Palautordera una de les caracteritzacions periòdiques de la fracció orgànica recollida al contenidor marró. Les caracteritzacions serveixen per saber el tipus i el percentatge d'impropis com bosses de plàstic, plàstic, mixtos i film i que no es corresponen amb la fracció llençada.

En aquesta caracterització dels 312 kg de fracció orgànica analitzats, un 81,81% %  era fracció orgànica neta, un 13,19 % poda i un 4,77% impropis. Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, es felicita els veïns per la implicació cada vegada més gran ja que s'està aconseguint molt bons resultats de qualitat de la fracció orgànica recollida.

Les caracteritzacions permeten obtenir informació de la qualitat de la fracció orgànica i intervenen en el retorn de cànon de l’Agència de Residus de Catalunya. Com major és el nombre d’impropis, més alta és la despesa que es paga a la planta de compostatge i menor és el retorn de cànon; per això és molt important que la quantitat d’impropis sigui la mínima possible, per tal que el cost de gestió del residu sigui menor.