Martí Boada porta «Desemboscant» al Centre d'Art la Rectoria de Vilamajor

El naturalista de Sant Celoni mostra el seu vessant artístic en la seva primera exposició individual

per Redacció , 2 de març de 2016 a les 16:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les peces que es podrà veure a l'exposició Foto: Centre Art La Rectoria


Aquest proper dissabte 5 de març el Centre d'Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor acull Desemboscant, la primera exposició individual del naturalista i artista plàstic de Sant Celoni, Martí Boada. L'exposició, que s'inaugurarà a les 12 del migdia, estarà repartida entre les dues sales de l'equipament cultural en un doble format, una galeria tradicional i una gran instal·lació sobre el bosc de suro, que estimula la curiositat ecològica de les persones interessades, es passeja per la translació d'un bosc, que no significa una ruptura del mateix bosc, sinó que, ans el contrari, es bifurca i s'estén en l'orgànic, malgrat les limitacions dels formats, "perquè les peces les trec del bosc mateix. És el sotabosc, la llenya, troncs, arrels, entre d’altres. Les porto al meu estudi i jugo intuïtivament amb elles. A vegades, amb pigments naturals que extrec de les escorces, i d'altres, amb pintures sintètiques com l’acrílic", revela Boada.


Desemboscant és una meravella i un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d'una totalitat canviant, evolutiva i arrasadora: "la natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l'espectador es reconeix com a  part de la meva obra. Som natura".


El vessant artístic de Martí Boada es podrà visitar al Centre d'Art de Sant Pere de Vilamajor fins el dia 3 d'abril.

 

Participació