TAST i SORTEIG Els vins de la setmana de Cupatges

Aquesta setmana us proposem un vi blanc, dos negres i un cava | Els vins són de les empreses Juvé & Camps, Sangenís Vaqué, Tomàs Cusiné i Ca n'Estella

Els quatre vins de la setmana de Cupatges
Els quatre vins de la setmana de Cupatges | Cupatges
Redacció
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:39h
Cupatges tasta aquesta setmana un vi blanc, dos negres i un cava de les empreses Juvé & Camps, Sangenís Vaqué, Tomàs Cusiné i Ca n'Estella. Els lectors de NacióDigital que també els vulguin tastar poden omplir aquest formulari i participar en el sorteig.



Gregal d'Espiells
Juvé & Camps
DO Penedès
Moscat, gewürztraminer i malvasia
Color groc pàl·lid. Net i brillant
Nas franc i expressiu format per un bouquet d’aromes afruitades, cítriques i florals: mango, litxi, aranja, tarongina, gessamí, amb alguna nota dolcenca, sobre un fons d’herbes aromàtiques.
En boca és fresc, fàcil i agradable. Pas lleuger, acidesa viva i el seu caràcter afruitat i floral el fa molt llaminer.

Dara 2012
Sangenís Vaqué

DOQ Priorat
45% Garnatxa, 45%Carinyena i 10% Merlot
12 mesos en barrica: 50% barrica francesa i 50% barrica americana
No filtrat, ni clarificat.
Color cirera amb ribet grana. Capa mitja alta. Formació d’un llàgrima densa i lenta que tinta la copa.
Bona intensitat en nas, on ens trobem amb aromes defruites del bosc, groselles negres i nabius ben madures, acompanyades de notes de coco, d’espècies dolces com vainilla i canyella i subtils torrats, formant tot plegat un conjunt molt atractiu
En boca és fresc, voluminós i rodó, en un pas que mostra una acidesa equilibrada, certa calidesa i uns tanins ben polits. Carnós, el seu caràcter afruitat amb els tocs d’espècies dolces el fan molt llaminer. Final llarg i persistent. 

Finca Comabarra 2011
Tomàs Cusiné

Cabernet sauvignon, garnatxa i sirà. 
18 mesos en barriques noves de roure francès.
Color grana amb ribet cardenalici. Capa mitja. Lleugera formació de llàgrima. Net i brillant.
Nas intens que ens ofereix en primer terme aromes torrades suaus que en evolució deixen pas a les aromes de confitura de fruites vermelles i negres, maduixes silvestres, gerds, mores i nabius. Flor de violeta. Notes especiades, pebre, clau d’olor  i balsàmiques, de regalèssia mentolada i d’herbes aromàtiques com el romaní.
En boca té una entrada potent, amb un pas de boca lleugerament secant on mostra amplitud, una bona acidesa, tanins lleugerament rugosos i ferma presència de les aromes torrades provinents de la seva criança en bóta. Llarg i persistent.

Rabetllat i Vidal Brut Rosat
Finca Ca n'Estella

DO Cava
Trepat i garnatxa
15 mesos de criança.
Cava de color gerd intens amb reflexos violacis. Carbònic fi i abundant que forma un rosari harmònic i una bona corona.
Aromes de fruites vermelles fresques, groselles, magrana, xarop de maduixa  i records de llaminadures amb un més que subtil toc balsàmic.
L’entrada en boca destaca pel seu carbònic present, però ben integrat, que acarona la llengua i mostra una acidesa viva i refrescant, enmig de les omnipresents aromes de les fruites vermelles. Final dolcenc i golós.