Catifa blanca a Santa Fe del Montseny

Tot i que ha nevat en cotes més altes de les esperades, ahir a la tarda molts conductors van quedar atrapats al Montseny

Redacció
28 de febrer del 2016
Actualitzat el 29 de febrer a les 14:49h
El pantà de Santa Fe aquest migdia.
El pantà de Santa Fe aquest migdia. | Jordi Purtí

Santa Fe del Montseny aquest migdia. Foto: Jordi Purtí


L'anunci de nevades importants i en cotes baixes per aquest cap de setmana ja feia pensar que al Montseny hi nevaria. Ha costat d'arribar, però a la fi els pronòstics han estat encertats, encara que segurament en cotes més altes del que es preveia en un primer moment. El cert és que des d'ahir a la tarda la neu va començar a caure a les parts més altes del massís i fins i tot molts conductors van quedar atrapats per la neu, tal com s'ha recordat des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Precisament, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat aquest diumenge la rebaixa a prealerta del pla Neucat amb l'allunyament progressiu de l'activa borrasca i la restricció de les nevades a cotes mitges i altes –a partir dels 700 metres- al Pirineu i Prepirineu. "L'episodi més sever de pluja i neu a cotes baixes ja ha passat", ha assenyalat Jané des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

No obstant això, el conseller d'Interior ha recomanat precaució a la ciutadania, especialment als conductors que es desplacin a zones amb neu. En qualsevol cas, aquest diumenge hem trepitjat la catifa blanca que ha deixat la neu a Santa Fe del Montseny i n'hem fet una galeria d'imatges.