La comarca del Baix Montseny es debat a Breda

Es comptarà amb la visió de Dionís Guiteras, Isaac Peraire, Francesc Deulofeu i Dídac Manresa

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:05h
Paisatge del Baix Montseny.
Paisatge del Baix Montseny. | Jordi Purtí

Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny en la jornada de treball de Can Putxet. Foto: Jordi Purtí


El municipi de Breda en els dartrers mesos s'ha significat d'una manera decidida en la reivindicació de la comarca del Baix Montseny i juntament amb Sant Celoni s'està erigint en un dels motors per aconseguir el reconeixement territorial d'una nova comarca. Així ho han expressat de manera clara tant l'alcalde, Dídac Manresa com el regidor de Cultura i Comunicació, Andreu Pujol sempre que se'ls ha preguntat sobre aquesta qüestió.

I, precisament per això, des de Breda s'ha impulsat el debat sobre la comarca del Baix Montseny que tindrà lloc avui a les vuit del vespre en el Centre Cultural El Forns amb la presència de Dionís Guiteras, alcalde de Moià i vicepresidentr de la Diputació de Barcelona, Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès, Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni i Dídac Manresa, alcalde de Breda.

Uns participants que poden aportar força llum ja que Dionís Guiteras podrà explicar quina és la seva experiència fins assolir recentment la comarca del Moianès, però Isaac Peraire podrà explicar on es va fallar quan els municipis del Lluçanès van poder formar una nova comarca i el referèndum va dir que no. I els alcaldes Francesc Deulofeu i Dídac Manresa podran donar la seva visió de la situació per pertànyer oficialment a les comarques del Vallès Oriental i la Selva, però que se'n senten d'una de diferent.

El debat arriba tres mesos després que una quarentena de representants polítics del Baix Montseny van acordar coordinar-se de manera ordenada per no dependre tant de la necessitat del moment i estructurar-se per seguir avançant en el fet comarcal. També arriba pocs dies després que els empresaris turístics del Montseny hagin donat suport públic a la creació del Baix Montseny perquè és la solució als problemes de funcionament per haver de dependre de dues diputacions i tres consells comarcals.
 

ENTREVISTA DIONÍS GUITERAS
"animo la gent del Baix Montseny a què es preguntin perquè ha de servir una comarca i un consell comarcal al segle XXI"


Paisatge del Baix Montseny. Foto: Jordi Purtí

Arxivat a