«Universo Santi» un projecte per recordar el llegat de Santi Santamaria

Cinc anys després de la mort del xef de Can Fabes s'obre un restaurant que uneix les seves millors receptes i la solidaritat

Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat el 25 de febrer a les 17:12h
Santi Santamaria.
Santi Santamaria. | Jordi Purtí

Santi Santamaria. Foto: Jordi Purtí


Cinc anys després de la mort del xef de Can Fabes de Sant Celoni, Santi Santamaria, el seu llegat segueix sent ben present després que s'hagi fet públic, a Jerez de la Frontera, el projecte "Universo Santi" que és previst que obri portes el proper mes de setembre a la finca El Altillo, amb l'objectiu de formar i proporcionar experiència laboral a persones en situació d'atur amb discapacitat en el sector de l'hosteleria, amb la col·laboració de la família i deixebles del desaparegut cuiner celoní.

El projecte del restaurant, presentat fa pocs dies, té la finalitat de contribuir a la millora de la qualitat i les condicions de vida de les persones amb síndrome de down i altres discapacitats, per a la seva plena vida autònoma i independent. De fet, el restaurant Universo Santi serà l'únic de tota Andalusia amb el cent per cent de la plantilla integrada per persones amb discapacitat i que no tinguin qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per al treball o del sistema educatiu.

Regina Santamaria, filla del xef de Can Fabes, ha dit que "aquest projecte és l'armonia que el seu pare representava, ja que no solament incorpora la part més social, sinó que també hi ha el que més estimava, la cuina". El projecte serà un homenatge a la família, els amics i els deixebles del xef de Sant Celoni que va ser el primer català en aconseguir les tres estrelles de la Guia Michelin a Can Fabes i el primer cuiner de l'Estat en tenir set estrelles repartides en tots els seus locals. El restaurant oferirà les receptes que van donar fama a Can Fabes, a més d’una carta pròpia.

 
Arxivat a