Endesa reforma una línia aèria de mitjana tensió a Llinars del Vallès

També beneficia altres municipis del Baix Montseny com Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor

Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:05h
Un dels pals de la línia elèctrica reformada.
Un dels pals de la línia elèctrica reformada. | Endesa

Un dels pals de la línia elèctrica reformada. Foto: Endesa


Endesa ha finalitzat recentment la reforma d'una línia aèria de mitjana tensió a 25 kV dins el terme municipal de Llinars del Vallès. Aquestes obres han consistit en l'eliminació d'un tram de xarxa aèria per substituir-lo per un nou traçat, també aeri. L'objectiu és millorar el servei als 3.800 clients d'aquest municipi i dels de Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor, tots quatre ubicats a la comarca, i de retruc, dotar les instal·lacions de la companyia amb les últimes innovacions.
 
Per portar a terme les obres, primer s'ha desmuntat l'antic tram de línia, de 225 metres, tot retirant quatre antics suports de fusta i un de metàl·lic. A continuació, s'ha instal·lat el nou traçat aeri. Aquest nou tram té una llargària de 205 metres, i s'hi han col·locat tres suports nous de xapa plegada, fet que implica reduir-ne les dimensions. A més a més, també s'hi han instal·lat aïlladors polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

Els treballs, en els quals la Companyia hi ha invertit 21.000 euros, formen part del conjunt d'actuacions que Endesa desenvolupa a la comarca per tal de reforçar i assegurar el bon funcionament del servei als seus clients.