El pop català dels seixanta es posa al dia

Guillamino i Oriol de Balanzó impulsen "La Pols i l'Era", un projecte que agermana Núria Feliu o Francesc Burrull amb les noves generacions musicals | Joan Colomo, Núria Graham o Joan Pons del Petit de Cal Eril, alguns dels participants

Núria Feliu, a l'estudi enregistrant la seva col·laboració a «La Pols i l'Era»
Núria Feliu, a l'estudi enregistrant la seva col·laboració a «La Pols i l'Era»
Redacció
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:38h


El pop català dels anys seixanta torna a tenir una nova vida gràcies a La Pols i l'Era, un projecte musical de Guillamino i Oriol de Balanzó que rescata i actualitza l'esperit "ie-ié" de l'època amb un cançoner de tretze noves cançons. El projecte reivindica noms com Francesc Burrull, Núria Feliu o Lita Torelló i els convida a interactuar al costat de noves generacions d'artistes com Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Martí Sales, Ernest Crusats (La Iaia), Núria Graham, Eduard Gener, Eric Sueiro (The Saurs) o El Gordo del Puru.

A aquests noms també s'hi han de sumar les veus del comunicador Òscar Dalmau –molt popular en la faceta d'"arqueologia pop nostrada" sota el nom de Phil Musical i que en aquesta ocasió també canta– i del periodista Jordi Beltran, que ha estat l'encarregat de fer de "guia" del disc. El projecte veurà la llum el 19 de febrer en format CD i es portarà a escena en un espectacle en directe a L'Auditori el 18 de maig, dins la programació "Amplificats". També es podrà veure al Canet Rock, el 2 de juliol.

13 cançons noves que evoquen la música dels 60

Impulsat per Bankrobber i per L'Auditori, el projecte culmina amb la interpretació en directe de les cançons. Segons explica Oriol de Balanzó, La Pols i l'Era no vol esdevenir "un homenatge fúnebre", sinó que proposa tretze cançons "completament noves i que evoquen la música dels seixanta", encara massa desconeguda al nostre país.

Per la seva banda, Guillamino ha precisat que el projecte "crema una nova etapa de superació, molt similar a la que viu el propi país". El músic també ha celebrat l'agermanament entre artistes, tot reivindicant la música "ie-ié" comercial i lleugera que, malgrat tenir ingredients molt diferents, acaba tenint una sonoritat conjunta.
 

Imatge dels protagonistes i els artistes que col·laboren en el projecte «La Pols i l'Era». Foto: ACN

Arxivat a