La Robotseny també uneix el Baix Montseny

Més de mil alumnes de vint-i-una escoles de la comarca es formen en robòtica per participar al Robotseny

Redacció
13 de febrer del 2016
Actualitzat el 26 de gener del 2017 a les 16:25h
D'esquerra a dreta: Vladi Bellavista, Ignasi Charles i Xavier Català, tres dels formadors de Robotseny.
D'esquerra a dreta: Vladi Bellavista, Ignasi Charles i Xavier Català, tres dels formadors de Robotseny. | Jordi Purtí

D'esquerra a dreta: Vladi Bellavista, Ignasi Charles i Xavier Català, tres dels formadors de Robotseny. Foto: Jordi Purtí

 

Més de mil alumnes de centres educatius de municipis del Baix Montseny han començat a formar-se en robòtica de cara al projecte Robotseny 2016. Durant els mesos de gener i febrer, vint-i-un centres de Sant Celoni, Breda, Campins, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Hostalric, Gualba i Riells i Viabrea han format els seus alumnes en programació i disseny per participar en aquest nou certamen. Robotseny desenvolupa a l'aula les competències científiques i creatives dels alumnes tot treballant de forma cooperativa.
 

Durant el primer trimestre, 43 professors i professores dels centres educatius del Baix Montseny s'han format en robòtica en el marc del Pla de formació de zona del Centre de Recursos Pedagògics. Aquest projecte compta amb el suport de diferents empreses del Baix Montseny, com Altervac, Adamo Telecom Iberia, Arkema, Givaudan, Hospital de Sant Celoni, Oxiris, Renolit, Uquifa, Ecología Química, Salicrú, Lab Circuits, Metral, Holiner o Stimulo Design. A més del suport econòmic, les empreses han facilitat informació a les escoles en relació als temes de mobilitat i algunes han atès les visites dels alumnes. A banda, regidors i regidores d'Educació i personal tècnic dels municipis del Baix Montseny participants es van reunir el 2 de febrer per fer el seguiment i apuntar noves línies de col·laboració que s'aniran treballant per al proper curs.
 

La competició Robotseny està prevista per a l'11 de juny a la plaça de la Vila de Sant Celoni, on alumnes i professors compartiran la feina feta durant tot el curs. La participació de l’alumnat es dividirà en dues categories: Robotseny Kids que es desenvoluparà durant el matí de la jornada i va destinada a alumnes de 5è a 2n d'ESO amb les subcategories de primària i secundària. I Robotseny High que es desenvoluparà a la tarda de la jornada i va destinada a alumnes de segon cicle de l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
 

Més informació