37a ballada de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera

El ball de Gitanes té una gran tradició en aquest municipi del Baix Montseny

per Redacció , 7 de febrer de 2016 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ball de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera. Foto: Ramon Arabia


A les onze del matí d'aquest diumenge 7 de febrer Sant Esteve de Palautordera començarà a bullir per la 37a ballada de Gitanes. A aquesta hora començarà la cercavila pels carrers i una hora més tard començarà a sonar la música  a la plaça Joan Serra, amb els Solistes de la Costa, Brou de Gallina i la col·laboració de l'Escola de Música. I és clar, els balladors i balladores amb el capità, les velles, els diablots, les nenes i nens, les colles de joves i grans i els nuvis. La ballada l'organitza l'Associació Cultural i hi col·labora l'Ajuntament.


El ball de Gitanes té una gran tradició al Vallès però a Sant Esteve de Palautordera, des dels anys vint, s'havia deixat de ballar. Una colla de gent, encapçalada per en Joan Serra, desaparegut l'any 2013, i l'Eulàlia Pou, van voler recuperar-ne l'esperit el carnaval de l'any 1980. L'entusiasme del poble i de tots els participants ha permès la continuïtat fins a l'actualitat. 

 

Participació