L'assemblea de socis de l'Ateneu reivindica la gestió del «Cafè»

Ho considera necessari per recuperar l'esperit de tertúlia i de debat

Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat el 02 de febrer a les 15:12h
Un moment de l'assemblea de socis de l'Ateneu 2016.
Un moment de l'assemblea de socis de l'Ateneu 2016. | DBM

Un moment de l'assemblea de socis de l'Ateneu 2016. Foto: DBM


"El soci de l'Ateneu no ho és només per obtenir descomptes en les entrades dels diferents actes que s'organitzen, el soci de l'Ateneu ho és per sentiment, perquè comparteix l'estima per una cultura, una llengua i un país, sense cap mena de dubte, té la força de la seva gent", aquest va ser l'epíleg d'Enric Molla, president de l'Ateneu de Sant Celoni, en el seu discurs de l'assemblea de socis celebrada aquest divendres passat. Una conclusió final que venia a resumir la tasca que des d'aquesta entitat es pretén de cara a la població, treballar per la cultura vdel país a través dels seus valors, del respecte, la igualtat, el civisme, la democràcia i la solidaritat.

Per aquest motiu, explica Enric Molla, l'objectiu és garantir el manteniment i la difusió de la cultura catalana, tant la tradicional com la contemporània; promoure l'esbarjo, tant recreatiu com educatiu, la formació de persones, l'activitat esportiva i de lleure, els espais de convivència i arrelament i el treball comunitari; També donar suport a les arts en totes les seves disciplines.

Una assemblea general de socis que també va servir per reivindicar un espai per poder fomentar, entre d'altres, l'esperit de tertúlia i de debat ideològic, de capacitat de fer propostes de millora de la societat. Tot i les limitacions, el president de l'Ateneu recorda que des de la posada en marxa de l'entitat s'han recuperat actes que s'han deixat de fer, s'ha posat al dia l'Ateneu i s'han programat actes i activitats per donar compliment a la missió de l'entitat.

Un discurs de reivindicació "És per això que treballarem per obtenir la gestió del Cafè. Importantíssim per reforçar i augmentar la relació entre els socis", diu Enric Molla que ho considera imprescindible per recuperar l'esperit de tertúlia i poder fer propostes serioses de millora i reivindicacions a la societat així com revifar el protagonisme de la societat civil.

Societat civil i Ajuntament

Amb tot, l'Ateneu té altres reptes que des de l'entitat es consideren importants i que estan referits amb la relació amb el consistori de Sant Celoni "intentar convèncer a l'Ajuntament de la necessitat d'un canvi pel que fa a les relacions societat civil - ajuntament". En aquest sentit, Enric Molla defensa que de fer i organitzar sense gent, es va passar al fer i organitzar per la gent "i ara volem treballar per aconseguir el fer i organitzar amb la gent".

Pel president de l'Ateneu no és pas només un problema de "vendre" projectes a la gent, i de posar bona cara "sinó d'entendre que sense la gent no podrem avançar". És a dir, les actuacions que es fan per la gent s'han de fer amb la gent, emfatitza Enric Molla.
 
Arxivat a