CARTA Un regidor del PUSA de Sant Antoni de Vilamajor dimiteix del càrrec

Israel Sugranyes s'acomiada de l'Ajuntament amb fortes crítiques

per Redacció, 1 de febrer de 2016 a les 08:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Israel Sugranyes, exregidor de PUSA. Foto: PUSA


Israel Sugranyes fins fa pocs dies ha estat regidor del Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni de Vilamajor (PUSA). En el darrer ple municipal, celebrat el 28 de gener va presentar la seva dimissió del càrrec. La dimissió la va fer mitjançant la lectura d'una carta, el text de la qual adjuntem a continuació.


"Quan vaig entrar en política de la mà del PUSA fa gairebé 5 anys, pensava que la política municipal era una bona manera de canviar les coses al nostre poble. Sempre vaig pensar que no podia seguir-se governant d'esquenes als veïns de les urbanitzacions, i que hi havia molta tasca per fer, així que vaig donar el pas i vaig presentar-me de número dos a les eleccions municipals del 2011.

Jo, com tots els regidors del PUSA, som veïns que no estem adscrits a cap formació política tradicional, i que per tant, no ens devem a cap directriu o instrucció superior de partit. Sempre he obrat segons la meva consciència i amb plena llibertat. Potser per aquesta raó havia pensat que la política municipal era una altra cosa, on els regidors avantposaven les seves opinions a les del partit, on les votacions no eren un mer tràmit per refrenar allò que el partit ordenava, si no fruit d'una convicció ètica i moral.


Horaris de plens impossibles, ús partidista dels mitjans de l'ajuntament, polítiques dirigides, fer de la participació i la transparència un mer joc retòric de paraules buides, han acabat per frustar-me  i m’ha omplert d’impotència.

Mai he volgut cap càrrec a l'Ajuntament, perquè mai he necessitat guanyar un sou fora de la meva activitat professional, però sempre he pensat que la gestió del municipi havia de fer-se entre els més capacitats, i no pas entre els més dòcils i complaents amb el poder, per desgràcia a SAV, les coses no funcionen així.


Sovint des de la meva activitat municipal a través del PUSA ens hem perjudicat, amb propostes com les de la creació del cos de protecció civil, rebaixa de l'IBI, senyalització de les urbanitzacions des de el poble, solucions al problema de les deixalles i la recollida selectiva, i un llarg etc. Propostes que l'Ajuntament ha fet seves, sense fer mai cap menció de l'origen de les iniciatives, ni reconeixent la tasca feta; però sempre he pensat que les havia de fer, perquè no fer-ho era entrar en el joc de la política partidista que  la gent del PUSA sempre hem combatut.

Me'n vaig amb el cap ben alt, sabent que tot el que he fet durant aquest cinc anys, ho he fet amb l'esperança de començar a construir un nou país des del municipalisme, pensant que malgrat no tenir encara la independència, moltes coses podien fer-se des dels ajuntaments per tal de fer la política més transparent, propera, més participativa i honesta.

Per tot això, avui presento la meva dimissió al càrrec de regidor pel Grup municipal del PUSA, amb la convicció que el qui hagi de substituir-me segueixi amb l'esperit que va impulsar aquest projecte ja fa més de cinc anys. Atentament,

Israel Sugranyes
Exregidor PUSA"

 

 

Participació