Catalunya, destí d'estades esportives de set equips de la primera divisió sueca de futbol

Salou, Sitges i el Montseny acolliran jugadors, equips tècnics i aficionats | L'Agència Catalana de Turisme celebra una decisió fruit del treball de promoció exterior

Redacció
30 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:14h
Set equips de la primera lliga de futbol de Suècia, Allsvenskan, han triat Catalunya per fer les seves estades esportives per primera vegada. Es tracta dels clubs Hammarby, Helsingborg, Gefle, Östersund, GIF Sundsvall, Falkenbergs FF i Halmstad que arriben entre aquesta setmana i la que ve i s'entrenaran a Salou, Sitges i al Montseny.

Les estades mobilitzaran centenars de persones entre jugadors, equips tècnics i aficionats que viatgen per seguir el seu equip. El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha explicat que "aquest tipus d’estades són un dels productes principals en la promoció de Catalunya com a destinació esportiva preparada per acollir i donar servei a tot tipus d’esportistes, des dels més amateurs fins a professionals d’elit".
 
L’elecció de Catalunya ha estat fruit de les accions que duu a terme l’ACT i en les quals ha participat l’operador turístic Sports International. A més d’aquests, l'operador té previst portar a Catalunya aquest any uns 160 equips de futbol de diferents categories, des de les infantils fins als equips de primera línia.
 
Catalunya, Destinació de Turisme Esportiu
 
Salou és un dels municipis que l’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell de Turisme Esportiu perquè disposen d’infraestructures i serveis especialitzats i d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. El model permet promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada orientant-lo a la demanda.
 
A dia d’avui, aquest segell aplega a tot Catalunya més de 50 equipaments i empreses d’activitats adherits i 175 allotjaments turístics certificats que sumen prop de 57.000 places.